Gå til hovedindhold

Få Videnskaben på Besøg

Giv din klasse et møde med virkeligheden

Få besøg af forskere, studerende og andre, der arbejder med naturvidenskab, teknologi og sundhed og hør dem fortælle deres egen naturvidenskabelige historie.

Naturvidenskab i øjenhøjde

En spand vand fyldt med krabber og 26 elever. Et indblik i matematikkens gåder eller den nyeste forskning i kræftmedicin. Videnskaben på Besøg er naturvidenskabsfestivalens foredragsordning, hvor forskere, studerende og andre, der arbejder med naturvidenskab, teknologi og sundhed, kommer ud på skolen og fortæller deres egen naturvidenskabelige historie.

Du kan få Videnskaben på besøg i Naturvidenskabsfestival i uge 39. Det er det ganske gratis, bortset fra transportomkostninger til foredragsholderen. 

Der er nu åbnet for at du kan bestille foredrag

Det er en god idé at sidde klar ved tasterne, da vi forventer at der er mange, der er interesserede i at få besøg. Hvis du har problemer med at finde bestillingsformularen, så prøv at opdatere siden.

Hvordan bestiller jeg?

I kataloget udfylder du bestillingsformularen under det enkelte foredrag. Bestillingsformularen bliver først synlig på hjemmesiden kl 12. Efter din bestillinger sendt, vil du modtage en mail, som er kvittering på modtagelsen af din bestilling. Dette er ikke en bekræftelse på, at du har fået foredraget, men af at vi har modtaget din bestilling. Bekræftelse eller afslag sender vi hurtigst muligt herefter, men bemærk at der de næste uger godt kan gå noget tid før du hører fra os.

Foredrag kan åbne og lukke igen

Et foredrag lukker for nye bestillinger, når det er blevet bestilt fem gange. Herefter har du mulighed for at skrive dig på en venteliste. Efterhånden som vi får behandlet bestillingerne, vil nogle foredrag åbne igen. Vi prøver naturligvis at behandle bestillingerne så hurtigt vi kan.

Højst 3 foredrag pr skole

Frem til den 1. juni kan der højst bestilles tre foredrag per skole, fordi der er meget stor efterspørgsel på foredragene. Herefter er der åbent for ubegrænset bestilling af foredrag.

Kataloget opdateres løbende

Vi arbejder stadig videre med at rekruttere foredragsholdere og indtil 1. august kan der løbende komme nye foredragstitler til. Så fandt du ikke det du søgte efter, så hold øje med kataloget på siden her

Hvad er stamceller?

Hvilke slags celler er stamceller? Hvor findes de i kroppen, hvad er deres funktion, og hvad kan de bruges til i...

Mette Jørgensen
8. klasse til 3. g
(c) Id711 [Public Use], WikiMedia Commons

Stamceller - naturens eget apotek


'Stamceller - naturens eget apotek', omhandler stamceller, hvilke typer der findes, hvilke behandlingsformer...

Tilde Veng Eskildsen
1. g til 3. g

Vandløbenes verden

Hvordan genskaber vi den natur, vi har ødelagt, og hvordan får vi alle de spændende dyr og planter tilbage i...

Morten Lauge Pedersen
7. klasse til 3. g

Fedmens gåder

Foredraget vil handle om alt det, vi ikke ved om fedme - fedmens gåder - som afsløres af kritiske overvejelser over...

Thorkil I A Sørensen
9. klasse til 3. g