Gå til hovedindhold

Om Masseeksperiment

Vi skaber helt ny viden, når 30.000 elever forsker sammen

Masseeksperimentet giver nye, værdifulde og overraskende resultater, som skaber er med til at ændre adfærd hos eleverne og skaber overskrifter i medierne. Tidligere har Masseeksperimentet fx vist, at de danske skoler har dårligt indeklima, at drikkedunke er bakteriebomber og at børn, der cykler eller går til skole, koncentrerer sig bedre.

"Masseeksperimentet er med til at skabe ny, brugbar viden til gavn for os alle. Det har gjort sig gældende i flere år nu og vi håber at kunne blive ved med at foretage nye unikke, der både inspirerer og dygtiggør eleverne, giver dem en indsigt, der også er værdifuld for samfundet." 

 
Estrid Brandorff, Programleder for Naturvidenskabsfestival

Hvert år udvikles et nyt eksperiment i samarbejde med en eller flere forskningsinstitutioner. Deltagerne i eksperimentet bliver en del af et større forskningsprojekt, hvor eleverne er med til at skabe ny viden og uvurderlige forsøgsresultater for de forskere, der har bidraget til at lave årets eksperiment til gavn for eleverne selv og resten af samfundet.  

Masseeksperimentet er:

Danmarks største skoleeksperiment. Op til 30.000 elever fra 0.klasse til 3.g deltager hvert år i uge 38, 39 og 40 og bidrager med data til ny forskning. Masseeksperimentet er en del af Naturvidenskabsfestival, der afholdes hvert år i uge 39.