Gå til hovedindhold

Masseeksperiment 2017

Skoletoiletterne er for dårlige

Forholdene på de danske skoletoiletterne er så dårlige, at eleverne hellere vi lholde sig end at benytte toiletterne. Når man holder sig for længe, skader det blæren. Hver 10. elev fra første klasse tisser stadigvæk i bukserne, og antallet af elever med inkontinens er stigende. I de ældre klasser fortæller eleverne, at de ikke kan koncentrere sig, fordi de går og holder sig. Når eleverne går og holder sig, har det konsekvenser for deres helbred. Men hvor galt står det til? Hvordan kan vi gøre elevernes hverdag bedre? Og hvad sker der egentlig med kroppen, når man holder sig for længe? Det sætter Masseeksperiment 2017 fokus på.

Helt ny viden

Masseeksperimentet giver nye, værdifulde og overraskende resultater, som skaber er med til at ændre adfærd hos eleverne og skaber overskrifter i medierne. Tidligere har Masseeksperimentet fx vist, at de danske skoler har dårligt indeklima, at drikkedunke er bakteriebomber og at børn, der cykler eller går til skole, koncentrerer sig bedre.

Hvert år udvikles et nyt eksperiment i samarbejde med en eller flere forskningsinstitutioner. Deltagerne i eksperimentet bliver en del af et større forskningsprojekt, hvor eleverne er med til at skabe ny viden og uvurderlige forsøgsresultater for de forskere, der har bidraget til at lave årets eksperiment til gavn for eleverne selv og resten af samfundet.