Gå til hovedindhold

Årets tema 2017 - Min nye Verden

Temaet for Naturvidenskabsfestival 2017 er 'Min nye Verden'

Brug uge 39 til at sætte fokus på, hvordan det nære og individuelle er med til at påvirke det fjerne og globale. Hvordan kan du være med til at påvirke verden? Og hvordan påvirker verden dig? Årets festivaltema sætter fokus både på det helt nære, der er tæt på dig og din hverdag, og på det fjerne, der omhandler verden.

I kan arbejde med spørgsmål som fx: Hvordan tilpasser dyr og planter sig til klimaforandringer? Skal vi bo på Mars i fremtiden? Hvilke teknologier skal vi satse på? Eller for eksempel arbejde med  innovation og design af nye løsninger og produkter til fremtiden. Red verden med science, og tag fat på Danmarks forpligtelser i forhold til FN’s 17 verdensmål. Og opdag, hvordan science er nødvendig for at nå i mål. Eller zoom helt ind på menneskets sundhed og hygiejne, og undersøg skoletoiletter og bakterier.

Brug mindmappet til at planlægge festivalugen, til tværfaglig inspiration og til at pirre din nysgerrighed.

Mindmappet er en pandoras æske, der åbner for en verden af emner og ideer, som knytter sig til festivalens tema, Min nye Verden. Download informationskataloget og læs hvordan du kan sammensætte din undervisning, når du holder Naturvidenskabsfestival. 

Min nye verden er udfoldet i syv emner:

  1. Teknologi og ressourcer
  2. Red verden
  3. Naturen lokalt og globalt
  4. Mennesket
  5. Vand - luft - vejr
  6. Stoffer og energi
  7. Jorden og solsystemet

    De syv emner knytter sig til temaerne under fælles mål for mellemtrinnet, de fællesfaglige fokusområder for udskolingen samt kernestoffet i de naturfaglige fag på gymnasiet. Fem af emnerne er illustreret i mindmappet.