Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 88 materialer

Bag en baconbolle af hvedemel

Hvede er en af de fødevarer, der produceres mest af i verden, og 99% af alle mennesker spiser hvede dagligt. I dette forsøg skal du undersøge hvilke to energiholdige næringsstoffer, hvede egentlig består af - og dermed giver os energi til livet.
0. klasse til 10. klasse

Varmt og koldt lys

Det er blevet sværere at købe gammeldags glødepærer nu, end det var før i tiden. I dette forsøg kan du undersøge hvorfor. I dag er man gået over til andre typer lyskilder, der udsender lys på en helt anden måde.
7. klasse til 10. klasse
Klimaændringer

Global opvarmning på dit køkkenbord!

Nogle gasser kan virke isolerende. I dette forsøg skal du undersøge, hvordan CO2 er med til at forøge drivhuseffekten, fordi CO2 kan isolere.
6. klasse til 10. klasse

Fornemmelse for tid

Nogle gange føles tiden uendelig langsom, og andre gange alt for hurtig! I denne aktivitet undersøges om ens fornemmelse for tid, er påvirket af hvad du laver
4. klasse til 6. klasse

Brandvarm airhockey

De fleste har prøvet at spille airhockey. Men det er måske ikke alle, der har tænkt over, hvorfor pucken kan bevæge sig så let hen over bordet. Det er fordi, den i virkeligheden svæver på en luftpude og slet ikke er i kontakt med bordoverfladen. Det samme kan ske med vanddråber, hvis de ligger på en meget varm overflade. På den måde kan man lave sin helt egen version af brandvarm airhockey.
3. klasse til 3. g

Rummet Kalder: Liv i Rummet

Er der liv i rummet? Hvad er liv, og hvilke betingelser er der for liv? Det og mange andre spørgsmål – fra spekulationer til det rent faktuelle til – kan du læse om i materialet. I klassen kan man undersøge nogle af de betingelser, der skal til stede for at vi og andre jordiske livsformer kan...
7. klasse til 9. klasse

Hvor stor er huden?

Huden er meget vigtig for os mennesker. Huden fungerer som et skjold der beskytter kroppen mod påvirkninger udefra som slag, kulde, varme, stoffer og sygdomme. I dette forsøg kan du få et indtryk af, hvor stor huden er og hvor meget den vejer.
0. klasse til 6. klasse

Den svævende ballon

Balloner fyldt med forskellige luftarter vil enten stige til vejrs eller synke, alt efter massefylden af luftarten i ballonen i forhold til luften udenom. Men hvad hvis massefylden er den samme?
3. klasse til 10. klasse

Rens muddervand med sand

I dette eksperiment demonstreres det hvordan man kan bruge almindeligt sand til at rense mudret vand.
0. klasse til 10. klasse