Gå til hovedindhold

Undervisningsforløb, forsøg og aktiviteter til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 212 materialer

Iskerner og fortidens klima

Iskerner kan fortælle os om det forhistoriske klima. I dette undervisningsforløb arbejdes med virkelige data fra en iskerne boret på Grønland og på Antarktis.
1. g til 2. g

"Raket" af filmhylster

I dette forsøg skal du lave din egen raket ved hjælp af et filmhylster, bagepulver og eddike.
3. klasse til 6. klasse

24 timer

Denne grubletegning indgår i samlingen Jorden og Universet og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse

Adopter et vandhul

Vandtjek er et undervisningsprojekt med ideer og materiale til at besøge, inddrage og tjekke vandløb, vandhuller og kysten i undervisningen. Med Vandtjek kan man undersøge, hvordan livet og naturen har det i søer, vandhuller, vandløb og ved kysterne i Danmark. Vi har over 120.000 vandhuller, 64.000...
4. klasse til 8. klasse

Affald som ressource

Et undervisningsforløb, hvor eleverne arbejder med tidens affaldsproblematik, hvordan vi ofte smider ting ud, der kan genbruges, men også hvordan ting kan genanvendes.
7. klasse til 9. klasse

Algeinnovation

Undervisningsforløbet Algeinnovation giver eleverne indblik en verden, hvor vi kan dyrke energi, der kan udnyttes i mange produkter lige fra fødevare til transportindustrien.
7. klasse til 9. klasse
(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummad

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Alkohol i undervisningen

OM ALKOHOL er et tværfagligt undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse. Materialet sætter fokus på en bred vifte af problemstillinger om unge og alkohol: livsstil, sundhed, misforståelser, reklamer, markedsføring mv. via fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg.
7. klasse til 9. klasse

Alkoholers absorption af mikrobølger

En mikrobølgeovn udsender mikrobølger. Vi er vant til, at mikrobølgerne udvikler varme. Men det er ikke alt, en mikrobølgeovn er god til at opvarme. I dette forsøg undersøger vi mikrobølgers absorption i 3 forskellige molekyler.
7. klasse til 10. klasse

Alternative energikilder

Eleverne arbejder med at undersøge, hvorfor en alternativ energikilde er mere bæredygtigt/miljørigtig end traditionel afbrænding af kul, olie og gas, hvor indgreb i naturens kulstofkredsløb kan påvirke klimaet med konsekvenser for økosystemer og biologisk mangfoldighed.
9. klasse