Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 90 materialer

Lav miljøvenligt plastik

Plastik findes over alt i vores hverdag, og vi bruger det i et utal af varer – fra emballage til mobilcovers. I dette forsøg skal du fremstille bio-plast ud fra materialer, der kan fornyes. Du skal også vurdere kvaliteten af det fremstillede plast og teste, om det er nedbrydeligt i naturen.
3. klasse til 10. klasse

Vindviser

Når man ser eller læser vejrudsigten, får man altid at vide, hvor vinden kommer fra. Med dette forsøg kan du bygge dit eget instrument, der viser hvilken retning vinden kommer fra - et godt redskab hvis du skal lave din egen vejrudsigt.
3. klasse til 10. klasse

Ballon i flaske

Måske har du lagt mærke til, at luften bevæger sig i to forskellige retninger, når du åbner vinduet for at lufte ud - den varme luft strømmer ud for oven, og den kolde luft kommer ind for neden. Dette skyldes, at varm luft fylder mere end den kolde. I dette forsøg skal du forsøge at puste en ballon op ved hjælp af temperatur.
1. g til 3. g

Er der liv på planeten?

I dette forsøg skal I undersøge tre overfladeprøver fra en anden planet, og se om I kan afgøre, om der er tegn på liv på planeten.
3. klasse til 10. klasse

Madpakker i rummet

Rummad – opbevaring og emballering Undersøgelse af, hvad man kan gøre for at almindelig mad, kan bruges til rummad.
3. klasse til 10. klasse

Appelsinlys

Du skal i dette forsøg lave dit helt eget stearinlys. Men i stedet for stearin skal der bruges madolie, og i stedet for en væge skal der bruges en appelsin!
0. klasse til 6. klasse

Ild uden brand

Når vand skifter tilstandsform, kræver det energi, hvilket bruges i dette tryllenummer.
7. klasse til 10. klasse

Den flyvende slange

Luft kan bevæge sig frit i alle retninger. Når luft bliver varmet op, vil det bevæge sig opad, mens det vil falde mod jorden, hvis det bliver kølet ned. I dette forsøg skal vi se, hvad der sker med slangen, når vi udsætter den for varm og kold luft.
0. klasse til 6. klasse

Løft isklumpen med salt

Om vinteren drysses der salt på vejene for at forhindre, at der dannes isslag. I dette forsøg kan du undersøge, hvilken effekt salt har på en isterning.
0. klasse til 6. klasse