Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 101 materialer

Hvordan er månens kratere blevet så store?

Hvis du nogensinde har set på månen med en kikkert, ved du, at den er fyldt med store kratere. Med dette forsøg kan du vise, hvorfor nedslagskraterne bliver så store, som de gør.
7. klasse til 10. klasse

Ballon i flaske

Måske har du lagt mærke til, at luften bevæger sig i to forskellige retninger, når du åbner vinduet for at lufte ud - den varme luft strømmer ud for oven, og den kolde luft kommer ind for neden. Dette skyldes, at varm luft fylder mere end den kolde. I dette forsøg skal du forsøge at puste en ballon op ved hjælp af temperatur.
1. g til 3. g

Magisk coladåse

I dette forsøg kan du undersøge hvilke faktorer, der har betydning for, om ting kan flyde.
0. klasse til 6. klasse

Barometer

I dette forsøg skal du bygge dit eget barometer - et instrument der gør dig i stand til at forudsige vejret.
3. klasse til 10. klasse
Messe - Bjørnedyr 2 - Big Bang 2016

Bevar roen - brug sukker

Dette undervisningsforløb drejer sig om, at eleverne får indsigt i hvordan sukker indgår i naturens kredsløb og hvilken betydning optagelse af sukker har for kroppen. Ottende klasses elever arbejder med sukker som et råstof, en energikilde, et folkesundhedsproblem og en del af flere kredsløb i...
8. klasse

Den flyvende slange

Luft kan bevæge sig frit i alle retninger. Når luft bliver varmet op, vil det bevæge sig opad, mens det vil falde mod jorden, hvis det bliver kølet ned. I dette forsøg skal vi se, hvad der sker med slangen, når vi udsætter den for varm og kold luft.
0. klasse til 6. klasse

Appelsinlys

Du skal i dette forsøg lave dit helt eget stearinlys. Men i stedet for stearin skal der bruges madolie, og i stedet for en væge skal der bruges en appelsin!
0. klasse til 6. klasse

Et fantastisk trick med vand

Med dette forsøg vil du finde ud af, hvordan man sørger for, at rødt og grønt vand ikke blander sig med hinanden!
3. klasse til 6. klasse

Lydbølgedetektor

Lyd bevæger sig ved hjælp af luften. Lyd består af gentagende små trykbølger, der føles som vibrationer. Hvis lyden er særlig høj, kan man også mærke den, fordi lyd kan få ting til at vibrere. Og da lyden kan få genstande til at vibrere, kan man optage lyden.
3. klasse til 10. klasse