Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 91 materialer

Forsøg med "negativt efterbillede"

Øjets linse og hornhinde arbejder sammen med synsnerverne og hjernen om at danne de billeder, vi ser. I dette forsøg skal vi lege lidt med synsnerven.
3. klasse til 10. klasse

Dampbåd

Damp kan udnyttes i maskiner. Derfor satte dampmaskiner gang i mange opfindelser for cirka 250 år siden, hvor dampmaskinen blev en vigtig del af den industrielle revolution. I dette forsøg skal du bruge vand og damp til at skabe kraft og bevægelse.
3. klasse til 10. klasse
Elev med blå tunge. © Carsten Andersen for Astra

Hvordan smager du?

Smagssansen er en af dine vigtigste sanser. Når du putter noget i munden, kan du med det samme smage, om det er noget du har godt af, eller om det er noget du hurtigt skal af med igen. Fx sur mælk. Med dette forsøg bliver du klogere på smagssansen og hvordan du smager på verden.
0. klasse til 10. klasse

Få vand til at koge ved 50 gader

Vand koger ved 100 grader celsius, men er det altid sådan? Se her, hvordan vand kan koge ved 50 grader celsius og lær, hvorfor det så vigtigt at have en rumdragt på.
3. klasse til 10. klasse
Workshop - Børsterobotter 3 - Big Bang 2016

Bristle Bot (Børsterobot)

I dag bruges robotteknologi på mange måder, og ikke kun til automatiseret industriel produktion eller til Mars-landinger. Robotteknologien bliver mere og mere synlig i din hverdag, for eksempel kan støvsugere, græsslåmaskiner og legetøj alle indeholde robotteknologiske systemer.
3. klasse til 3. g

Pust til lyset

Da man ikke kan se luften, kan det være svært at vide, hvordan luften egentlig opfører sig. Dette forsøg viser et af vindens mysterier.
0. klasse til 6. klasse

En tæt utæt flaske

Overfladespænding er grunden til at dråber bliver helt runde, og at nogle dyr kan gå på vandet. Selvom man ikke kan se det, skyldes overfladespændingen at vandmolekylerne, som vand består af, tiltrækker hinanden. I dette forsøg kan du bruge overfladespændingen til at snyde dine venner!
0. klasse til 6. klasse

Den flyvende slange

Luft kan bevæge sig frit i alle retninger. Når luft bliver varmet op, vil det bevæge sig opad, mens det vil falde mod jorden, hvis det bliver kølet ned. I dette forsøg skal vi se, hvad der sker med slangen, når vi udsætter den for varm og kold luft.
0. klasse til 6. klasse

Lav miljøvenligt plastik

Plastik findes over alt i vores hverdag, og vi bruger det i et utal af varer – fra emballage til mobilcovers. I dette forsøg skal du fremstille bio-plast ud fra materialer, der kan fornyes. Du skal også vurdere kvaliteten af det fremstillede plast og teste, om det er nedbrydeligt i naturen.
3. klasse til 10. klasse

Ingeniørens udfordring - den menneskeskabte biosfære

I undervisningsforløbet designer og bygger eleverne deres egen minibiosfære, idet de arbejder kritisk med både kontruktionsprocessen og med økosystemet, som de opbygger i biosfæren. Formålet med forløbet Eleverne lærer: At konstruere og arbejde med et menneskeskabt lukket økologisk system (en...
5. klasse til 6. klasse