Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 19 materialer

Hvad vejer du i rummet?

Hvad vejer man i en elevator? I dette forsøg skal vi undersøge, hvilken indflydelse det har på ens vægt, når man ændrer hastighed opad eller nedad i en elevator.
3. klasse til 10. klasse

Fornemmelse for tid

Nogle gange føles tiden uendelig langsom, og andre gange alt for hurtig! I denne aktivitet undersøges om ens fornemmelse for tid, er påvirket af hvad du laver
4. klasse til 6. klasse

Optisk illusion med brune felter

Hjernen fortolker de signaler, den modtager fra øjet. I mange tilfælde kan din hjerne derfor blive snydt til at tro, at den ser noget, den ikke ser. I dette forsøg kan du prøve det selv.
0. klasse til 3. g
Workshop - Dissekering 4 - Big Bang 2016

Dine lunger

Mennesker har brug for at trække vejret for at kunne leve. Forskellige lungesygdomme kan påvirke vores evne til at trække vejret. Dette forsøg skal illustrere, hvordan det føles at lide af en lungesygdom, hvor man kan have svært ved at trække vejret.
3. klasse til 10. klasse

Laserpuls

Bestem din puls kun ved hjælp af et spejl, et laboratoriestativ, noget tape og en laser
7. klasse til 9. klasse

Hastigheden af et nervesignal

I vores krop sender nervesystemet mange vigtige signaler rundt. Det er fx nervesystemet, der sender signal fra hjernen til musklerne, når vi beslutter os for at spænde en muskel. I dette forsøg skal vi måle, hvor hurtigt nerverne kan sende signaler rundt i kroppen hos dig og dine klassekammerater.
3. klasse til 3. g

Puls mod aktivitet

Hvor høj tror du din hvilepuls er? Hvor meget tror du ens puls svinger i løbet af en dag? Hvilke ting får pulsen til at ændre sig?
7. klasse til 9. klasse

Hvor stor er huden?

Huden er meget vigtig for os mennesker. Huden fungerer som et skjold der beskytter kroppen mod påvirkninger udefra som slag, kulde, varme, stoffer og sygdomme. I dette forsøg kan du få et indtryk af, hvor stor huden er og hvor meget den vejer.
0. klasse til 6. klasse

Lav skummetmælk til sød mælk

Mælk har været en meget vigtig kilde til energi for mennesker op igennem historien. Men for at mennesker kan udnytte energien i mælken, skal man kunne nedbryde mælkesukker i kroppen. Det sker ved hjælp af enzymet laktase i vores tyndtarm. I dette forsøg skal du undersøge, hvordan mælkesukker kan nedbrydes af laktase.
7. klasse til 3. g