Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer og forløb til Min nye verden

 

 

Din søgning matcher 25 materialer

Hvilket øre hørte først

I dette forsøg skal I teste hvor små forskelle i afstande af lydkilder I kan opfatte. Det kan også være at I kan teste en anden ting, nemlig om I hører hurtigst på det ene eller det andet øre.
4. klasse til 6. klasse

Mad og Krop

Mad og krop er et undervisningsprogram, som tager afsæt i, at elevene skal "forstå sin egen madpakke" og kunne forholde sig til de mange kostråd, de støder på i medierne. Hvilke stoffer er næringsstoffer? Hvilke fødevarer indeholder fx mange kulhydrater eller er rig på omega3-fedtsyerer? Hvordan er...
8. klasse til 1. g

Puls mod aktivitet

Hvor høj tror du din hvilepuls er? Hvor meget tror du ens puls svinger i løbet af en dag? Hvilke ting får pulsen til at ændre sig?
7. klasse til 9. klasse

Optisk illusion med brune felter

Hjernen fortolker de signaler, den modtager fra øjet. I mange tilfælde kan din hjerne derfor blive snydt til at tro, at den ser noget, den ikke ser. I dette forsøg kan du prøve det selv.
0. klasse til 3. g

Læg arm med lungerne

Tit ved man godt, hvem der er den stærkeste i klassen, hvis man skulle lægge arm. Men man kunne også måle på en anden måde: Hvem har de stærkeste lunger?
3. klasse til 3. g

Bag en baconbolle af hvedemel

Hvede er en af de fødevarer, der produceres mest af i verden, og 99% af alle mennesker spiser hvede dagligt. I dette forsøg skal du undersøge hvilke to energiholdige næringsstoffer, hvede egentlig består af - og dermed giver os energi til livet.
0. klasse til 10. klasse

Masseeksperiment 2015: Smag dig frem

Eleverne skal teste, hvor godt de kan lide en række fødevarer, og de får indsigt i de individuelle forskelle, der er på, hvad de kan lide og ikke kan lide.
0. klasse til 3. g
Workshop - Dissekering 4 - Big Bang 2016

Dine lunger

Mennesker har brug for at trække vejret for at kunne leve. Forskellige lungesygdomme kan påvirke vores evne til at trække vejret. Dette forsøg skal illustrere, hvordan det føles at lide af en lungesygdom, hvor man kan have svært ved at trække vejret.
3. klasse til 10. klasse