Gå til hovedindhold

Årets Festivalforsøg

Årets festivalforsøg - Naturvidenskabsfestival

Årets festivalforsøg - Smagens yderste grænse

Årets Festivalforsøg bliver sendt til dem af jer, der har tilmeldt jeres festivalarrangement til vores festivaloversigt.

Mange børn oplever deres personlige yderste grænse i forbindelse med smag. I årets forsøg skal eleverne eksperimentere med forskellige smagssammenhænge, umamismag samt deres smagsløg. 

Find det fulde undervisningsforløb Smagens yderste grænse.  

Årets festivalforsøg indeholder 4 aktiviteter:

  • Tjek på din livret. Eleverne tager udgangpunkt i deres livret. Hvad har betydning for, hvad der er deres livret? Smag, lugt, udseende, traditioner, minder osv. 
  • Tæl dine smagsløg. Hvor sidder smagssansen henne? Eleverne farver tungen blå og eksperimenterer med deres smagsløg på tungen.
  • Umami - den nye smag. Fokus på den 5. grundsmag, Umami. Tørret vingetang kan give en tydelig umamismag, og eleverne skal eksperimentere med æbler med og uden umamismag, og mandler med umamismag.
  • Snyd med lugtesansen. Sammenhæng mellem lugtesans, synssans og smagssans. Eleverne eksperimenterer med Jelly Beans - er der en sammenhæng mellem lugtesans og smagssans, og er der en sammenhæng mellem synssans og smagssans?

Kittet indeholder de fleste af de materialer, I skal bruge til eksperimenterne samt aktivitetsvejledninger til alle tre aktiviteter. Kittet indeholder desuden banner, flagsnor og andet merchandise. Kittet bliver sendt ud i løbet af uge 38.

Aktivitetsvejledningerne kan du ligeledes PDF icondownload som en pdf. 

Tilmeld jer vores Festivaloversigt

Årets festivalforsøg får I tilsendt som et kit - ganske gratis. Eneste betingelse er, at I har tilmeldt jeres festivalarrangement til vores festivaloversigt. Alle arrangementer kan tilmeldes, fra store, åbne events til en enkelt klasses undervisning i uge 39. Tilmeld jeres arrangement til oversigten her.

 

Smagens Dag

 
Årets festivalforsøg er udarbejdet i samarbejde med Smagens Dag. Smagens Dag er en event der finder sted hvert år den sidste onsdag i september. Eleverne eksperimenterer med en række af oplevelser der vækker smagsløgene. Målet er, at få eleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det.
 
Temaet for 2018 er 'Smag på madkulturen', det er gratis at deltage og benytte undervisningsmaterialet. Find mere information på Smagens Dag.
 
Smagens Dag har i 2017 udarbejdet en fyldigt undervisningsmateriale om smag: Smag med alle sanser. I 6 forskellige workshops gennemgås alle sanser med udgangspunkt i undersøgelser og eksperimenter. Find det fulde materiale her.