Gå til hovedindhold

Videnskaben på Besøg i uge 39

Solcellebiler - Paradisbakkeskolen - Naturvidenskabsfestival - Foto: Pelle Rink © Astra

Naturvidenskab i øjenhøjde - del din passion

Vil du dele din passion for science med skoleelever fra hele landet, kan du nu tilmelde dig som oplægsholder i Videnskaben på Besøg under Naturvidenskabsfestival i uge 39. Videnskaben på Besøg er festivalens formidlingsordning, hvor forskere, studerende, fagfolk og andre, der arbejder med naturvidenskab, teknologi og sundhed, kommer ud på skoler og fortæller deres egen naturvidenskabelige historie.  

Under Naturvidenskabsfestival 2019 fik flere end 24.000 elever besøg af forskere og andre naturvidenskabsfolk med vilde, sjove og inspirerende foredrag. I alt var 91 oplægsholdere med til at give elever landet over en smag på livet som forsker. En af dem er seniorforsker på DTU, Nikolaj Sorgenfrei Blom, der forsker i vandets særlige egenskaber. Han besøgte Tølløse Slots Efterskole med oplægget Vand er vildere, end du tror!, som, han håber, har været med til at vække elevernes naturvidenskabelige undren og eventyrlyst.

“Jeg håber jo, at mit foredrag tænder en lille gnist i de unge mennesker, så de også får lyst til at arbejde med forskning eller naturvidenskab, når de skal vælge uddannelse,” siger Nikolaj Sorgenfrei Blom om sin deltagelse i Videnskaben på Besøg.

Det er jo fantastisk, at eleverne møder en forsker, som de kan spejle sig i. Så får de et konkret billede af, hvad man kan arbejde med, og hvor man kan ende. Det er vigtigt – især for grundforløbseleverne, som ikke har valgt studieretning endnu.

Thomas Kristiansen, underviser i biologi og bioteknologi

Andre oplæg fra Naturvidenskabsfestival 2019 med titler som Fedmens hemmeligheder, Transgene majs med superkræfter og Hvordan virker sæbe? viser, hvor langt omkring man kan komme inden for naturvidenskaberne. Og ordningen vækker også begejstring hos underviserne, der har haft en oplægsholder på besøg.

"Det er jo fantastisk, at eleverne møder en forsker, som de kan spejle sig i. Så får de et konkret billede af, hvad man kan arbejde med, og hvor man kan ende. Det er vigtigt – især for grundforløbseleverne, som ikke har valgt studieretning endnu,” fortæller underviser i biologi og bioteknologi, Thomas Kristiansen.

Har du også lyst til at dele din viden i uge 39 under Naturvidenskabsfestival 2020, kan du tilmelde dig som oplægsholder her.

Bestillinger af oplæg til årets Naturvidenskabsfestival åbner 14. maj 2020 kl. 12.