Gå til hovedindhold

Videnskaben på Besøg i uge 39

COVID-19
Børne- og Undervisningsministeriet har d. 11/8 2020 bekræftet overfor Astra at grundskoler og ungdomsuddannelser gerne må få besøg af oplægsholdere, under forudsætning af at de almindelige COVID-19 anbefalinger overholdes. Kommuner og skoler kan dog beslutte lokale regler om besøg på skolerne. Desuden kan situationen hurtigt ændres. Vi holder løbende øje med situationen og orienterer rekvirenter og oplægsholdere pr. mail hvis der er nyt de skal forholde sig til. 

Naturvidenskab i øjenhøjde

Videnskaben på Besøg er Naturvidenskabsfestivals formidlingsordning, hvor forskere, studerende, fagfolk og andre, der arbejder med naturvidenskab, teknologi og sundhed, kommer ud på skoler og deler deres naturvidenskabelige passion og vejen dertil.

Under Naturvidenskabsfestival, hvert år i uge 39, får flere end 24.000 elever besøg af forskere og andre naturvidenskabsfolk med vilde, sjove og inspirerende oplæg. I alt var 91 oplægsholdere med til at give elever landet over en smag på livet som forsker.

Videnskaben på Besøg har indgået samarbejde med andre formidlingsordninger: Book en Ekspert fra Engineer the Future, Novo Science AmbassadørerSyddansk Universitet, Ph.d-studerende om verdensmål fra Danmarks Teksniske Universitet, AAU on Demand på Aalborg Universitet m.fl.

Det er jo fantastisk, at eleverne møder en forsker, som de kan spejle sig i. Så får de et konkret billede af, hvad man kan arbejde med, og hvor man kan ende. 

Thomas Kristiansen, underviser i biologi og bioteknologi

Har du også lyst til at dele din passion og din viden som oplægsholder til Naturvidenskabsfestival, så læs mere her.

Klik her for bestilling af oplæg