Masseeksperiment 2018 - jagten på de gode bakterier

Masseeksperiment 2018: Jagten på de gode bakterier

Masseeksperiment 2018 handler om de gode bakterier

Levende bakterier bruges i bioteknologiske produkter til forebyggelse og behandling af sygdomme og i produktion af fødevarer. Men hvor går den yderste grænse i forhold til de bioteknologiske metoder - hvor langt kan vi gå, og hvor langt vil vi gå?

astra girl

De gode bakterier

Masseeksperiment 2018 handler om de gode bakterier. Det er fortællingen om, at bakterier ikke kun er dårlige eller farlige, men at bakterier i mange sammenhænge er livsnødvendige og dermed gode bakterier. Det er også fortællingen om, at brugen af gode bakterier kan være med til at løse relevante samfundsudfordringer, som mangel på fødevarer eller behandling af sygdomme. Og det er fortællingen om menneskets mikrobiom. At man er født med sin ‘helt egen pakke’ bakterier, der er livsnødvendige for din sundhed og trivsel.

I Masseeksperiment 2018 går eleverne på jagt efter nogle af disse gode bakterier, helt præcist efter arter af mælkesyrebakterier, fx. Lactobacillus. Lactobacillus lever på overfladen af planter, såkaldte epifytiske bakterier.

astra girl

Vil du vide noget om resultaterne?

  • 11.142 indsendte prøver 
  • 3.906 unikke, rene bakteriestammer
  • 3.212 kendte bakteriestammer fordelt på 34 kendte arter 
  • 694 ukendte bakteriestammer fordelt på 10 arter

 

Se alle resultaterne i resultatrapporten. 

Resultatrapport

Hent resultatrapport

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content