Gå til hovedindhold

Hold festival med et formål

 

Programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen, interviewer naturfagskoordinator Lene Vestergaard fra Karensmindeskolen. Interviewet var en del af et oplæg på Big Bang konferencen 2021.

 

Har I styr på jeres formål med at holde Naturvidenskabsfestival? Og har I tænkt på et formål både for eleverne og for “de voksne”?

  • Vil I styrke den lokale naturfaglige kultur? 
  • Vil I dygtiggøre jer i naturvidenskabelig arbejdsmetode eller et fagligt emne? 
  • Vil I bruge festivalen som anledning til at komme ud og arbejde fagligt med lokalmiljøet? 

Er du naturfagsvejleder eller står du for at samle trådene, når der planlægges Naturvidenskabsfestival på din skole? Brug festivalen som udviklingslaboratorium for nye måder at arbejde på, mulighederne er mange!

Når I samler jeres kolleger til den årlige Naturvidenskabsfestival, skaber I en anledning til, at elever og lærere får fælles oplevelser, der sætter spot på naturfagene på nye, overraskende måder.

Naturvidenskabsfestival giver jer også mulighed for at undersøge et fælles spørgsmål eller dykke ned i et fælles emne på tværs af fx klasser eller årgange. Det giver inspiration og nye erfaringer, der kan bruges resten af året - og et solidt bidrag til en stærk naturfaglig kultur på skolen.

“Naturvidenskabsfestivalen er med til at få skolernes andre lærere til at sætte fokus på naturvidenskab, og nu er det lykkedes, at alle klasser som udgangspunkt har temauge i uge 39 med fokus på naturvidenskab, herunder matematik.”

Snerle Jannsen, lærer på Gerbrandskolen

 

Værktøjet 'Festival med et formål'
Brug PDF icondette værktøj til at indkredse jeres formål med Naturvidenskabsfestival og planlægge jeres aktiviteter. 

Brug jeres kommunale naturfagskoordinator
Har I brug for en snak om hvordan I kan styrke skolens naturfagskultur gennem Naturvidenskabsfestival? Så kan den kommunale naturfagskoordinator være en god sparringspartner.

De fleste kommuner har en naturfagskoordinator, som har ansvaret for at koordinere og styrke naturfagsindsatsen i kommunen. Find din kommunes koordinator her.