Gå til hovedindhold

Årets festivalaktivitet

Festivalkit - Naturvidenskabsfestival 2021

Årets festivalkit indeholder bl.a. frø fra otte udvalgte bi-planter og en flot plakat med alle Danmarks vilde bier.

 

Frø til bi-venlige planter
I posen er der frø fra otte forskellige blomster, som giver god bi-mad til vilde bier i så lang en sæson som overhovedet muligt. Frøene kan med fordel sås nu - altså her i efteråret og I vil få gode bi-blomster i hele sæsonen 2022.

Læs mere om PLAN-BI her

Plakat med vilde bier
Plakaten viser 100 biarter, der lever i den danske natur. Der er fundet 292 biarter i Danmark. 19 arter regnes for uddøde. Alle bierne er fundet og fotograferet af Peder Størup i 2019 og foråret 2020. Plakaten er produceret af Naturbeskyttelse.dk i samarbejde med Morten DD Hansen og Naturhistorisk Museum i Aarhus. 

Læs mere om plakaten her

Materiale fra Krible Krable
I festivalkittet er der materiale fra Krible Krable. Bl.a. en forskellighedsdug, vejledningshæfte, plakat og proceskort. Materialerne er oplagte at sætte i spil, når I arbejder med biodiversiteten i jeres skolegård - både før og efter I har “rewildet” den.

Materialerne henvender sig særligt til indskolingen og hvis du ikke selv kan bruge det i undervisningen, så er du velkommen til at give det videre til en kollega.

Læs mere om Mikroforsker og Krible Krable her

Til indskolingen. Kittet er oplagt at benytte i forbindelse med udrulning af den undervisningspakke vi beskriver for indskolingen: 'Rewild din skolegård'.

Til mellemtrinnet passer materialerne til det nye forløb fra Naturvidenskabens ABC: 'Bi-rig natur' (5.-6. klasse).

Til udskoling og gymnasiale ungdomsuddannelser er der undervisningspakker med forslag til brug af materialerne på disse trin på vej. 

Bemærk: Hvis I har tilmeldt jeres arrangement i Festivaloversigten inden 10. september, vil I modtage et festivalkit.