Elever i festival T-shirts

Vejledning

Det skal du være opmærksom på, når du søger festivalpuljen

Alle kan søge puljen, som er for både grundskoler, erhvervsskoler, gymnasier, kommuner, museer mfl. Du skal blot sikre dig, at du overholder retningslinjerne, som kan downloades her på siden. 

Det skal du vide

 • Du kan søge festivalpuljen om op til 15.000 kr.
 • Aktiviteten - eller den mest synlige del af aktiviteten - skal foregå under Naturvidenskabsfestival i uge 39
 • Aktiviteten skal relatere sig til årets tema
 • Aktiviteten skal forholde sig til ét af de fire fokusområder
 • Deadline for ansøgninger er 10. maj 2022
astra girl

Ofte stillede spørgsmål

Festivalpuljen

 • Hvad er det bedste råd, når man skal søge puljen?

  Læs retningslinjerne grundigt igennem. Det er vigtigt at den aktivitet du søger midler til ligger indenfor de retningslinjer der er beskrevet i vejledningen.

 • Hvem bedømmer ansøgningerne?

  Et udvalg af erfarne skole- og naturfagsfolk med erfaring fra hhv. grundskole, ungdomsuddannelse og naturfagsdidaktik

  Kan man få en bevilling, hvis ens arrangement ikke har noget at gøre med Naturvidenskabsfestival?

  Nej. Det er vigtigt at aktiviteten - eller dele af aktiviteten - foregår i Uge 39. Det er desuden også vigtigt, at målgruppen vil komme til at opleve årets tema gennem jeres aktivitet. Det er ikke nok at bruge temaet i projekttitlen. 

  Skal projektets titel indeholde ord fra festivalens tema?

  Giv dit projekt et relevant og unikt navn - så kan vi lettere kende forskel på ansøgningerne.

  Jeg vil søge inden for fokusområdet ‘Samarbejd med eksterne aktører’. Jeg har kontakt til en samarbejdspartner, men har endnu ikke lavet en fast aftale. Er det et problem?

  At have en foreløbig aftale beskrevet i ansøgningen er bedre end blot at tænke på at kontakte samarbejdspartnere.

  Jeg har ikke fået en kvittering, har I så modtaget min ansøgning?

  Nej, hvis du ikke har modtaget en kvittering pr. mail, har vi ikke modtaget din ansøgning. Kig efter i din spamfolder, om kvitteringen skulle være havnet der.

  Er det muligt at søge puljen på andre tidspunkter eller at skubbe deadline?

  Nej.

  Hvad hvis min ansøgning har fået en bevilling, men det senere viser sig, at kun en del af aktiviteten kan gennemføres eller kan gennemføres i ændret form?

  Kontakt os og forklar ændringerne, så tager vi stilling til, om bevillingen kan opretholdes. Det væsentlige er, at I stadig opfylder de samme formål, som I fik bevillingen på baggrund af

 • Jeg vil gerne inddrage mine gymnasieelever i planlægningen af aktiviteter for besøgende grundskoleelever. Det kan jeg først gøre kort før uge 39, og det er derfor umuligt at opstille et budget allerede i maj. Hvordan kan jeg søge puljen?

  Forestil dig, hvilke materialer I får brug for inden for de rammer, du har stillet op for aktiviteten, og opstil et specificeret budget ud fra det. Hvis det viser sig, at I reelt får brug for andre materialer end det angivne, skal du kontakte os så vi kan tage stilling til, om bevillingen kan opretholdes. Det væsentlige er, at I stadig opfylder de samme formål, som I fik bevillingen på.

  Kan man sætte et “rådighedsbeløb” eller ‘diverse’ ind i budgettet?

  Nej.

  Er det en ulempe, at de 15.000 kr kun dækker en mindre del af et større budget?

  Puljen kan give støtte til en mindre, specifikt afgrænset aktivitet i et større projekt. Det gælder både eksternt finansierede projekter, der ikke har Naturvidenskabsfestival som formål, og projekter, der samler flere aktiviteter, fx i et lokalområde. Det skal fremgå tydeligt, om en aktivitet er en del af et større projekt. 

  Vi er flere samarbejdspartnere, der vil søge puljen. Kan vi søge om 15.000 kr. til hver?

  Ja. Det skal fremgå tydeligt, at I ser aktiviteterne som en del af et større projekt. Men skriv ikke samme tekst i alle ansøgningerne. 

  Kan jeg søge om mere end 15.000 kr.?

  Hvis du har en helt særlig grund, er der mulighed for at søge om op til 20.000 kr. Denne særlige grund skal beskrives tydeligt i ansøgningen.

Har du spørgsmål?

Skriv til info@naturvidenskabsfestival.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.