Aktiviteter du kan besøge > AKTIVITET

 
 
 
 
 
 

Festival hos Quark Naturcenter

I Hvidovre har vi en kystlinje, der konstant er under udvikling. Det vil vi gerne udnytte og undervise skoleeleverne i kommunen omkring livet ved havet.

Vi ønsker i løbet af uge 39 at have 8-10 mellemtrinsklasser igennem et eksemplarisk forløb med udgangspunkt i metoder. Eleverne skal arbejde med observation som metode samt mikroforskermetoden.

I Hvidovre har vi en kystlinje, der konstant er under udvikling. Det vil vi gerne udnytte og undervise skoleeleverne i kommunen omkring livet ved havet. Vores mål med uge 39 er at sprede budskabet om, hvad havnen kan samt give så mange elever/lærere som muligt et fagligt indspark, der kan arbejdes videre med. Generelt er vores mål at have flere forskellige værktøjer til observationer med. På den måde bliver undersøgelserne mangesidet, og eleverne kan selv være med til at vælge, hvordan de vil arbejde. Det er derfor ikke alle grupper, der arbejder med det samme. Nogle grupper kan anvende mikroforskermetoden og andre kan arbejde med observation. Alle elever starter med at arbejde med observation som metode, så de får et fælles udgangspunkt for forløbet.

Ligesom man opsender kameraer i rummet, vil vi sende GoPro-kameraer ned på bunden af havet. Eleverne er med til at sænke kameraet ned og betragter derefter livet på bunden. På denne måde kan de observere livet på havbunden uden at forstyrre det. Der arbejdes med logbøger og øjebliksbilleder for at beskrive det liv, de ser.

Eleverne kan som klasseteam desuden arbejde sammen om en opgave med et vod-net. Der indfanges fælles med nettet og dagens fund kategoriseres og bestemmes med bestemmelsesduge.

Mandag 

 
 

Tirsdag 

 

Onsdag 

Torsdag 

Fredag 

Skip to content