Aktiviteter du kan besøge > AKTIVITET

 
 
 
 
 
 

Skrevet i stjernerne

Få tilsendt den gratis materialekasse. Med den kan du og dine elever dykke ned i renæssancens spændende tanker om, hvordan planeter og stjerner påvirkede hverdagslivet på jorden.

I dag sker der mange ting ude i verdensrummet, der påvirker vores hverdag, også uden, at vi overhovedet tænker over det. I kredsløb om jorden svæver hundredvis af satellitter, der får vores fjernsyn, computere og meget andet til at fungere. I middelalderen og renæssancen havde man ikke satellitter, men man gjorde sig alligevel mange tanker om, hvordan planeter og stjerner havde indflydelse på hverdagslivet her på jorden.
Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum udvikler i forbindelse med naturvidenskabsfestivalen, som vanligt, en særlig materialekasse, der byder på både spændende og lærerige materialer, der dykker ned i renæssancens verdensbillede, og som også lægger op til et besøg på jeres lokale herregård! Med materialekassen kan du og klassen undersøge og eksperimentere med udgangspunkt i de til tider skøre fortællinger om renæssancens forståelse af himmellegemerne og deres påvirkning af hverdagen her på jorden.

Skriv antallet af klasser og antallet af elever til ans@gammelestrup.dk og bestil materialekasserne før d. 1. september. Så sender vi en kasse, som du kan benytte i undervisningen i og omkring uge 39. Hvis det ønskes, kan vi komme med gode forslag til besøg på jeres lokale herregård.

Mandag 

 
 

Tirsdag 

 

Onsdag 

Torsdag 

Fredag 

Lørdag 

Søndag 

Skip to content