Gå til hovedindhold

Gode gener, hvad er mine odds?

Vores gener afslører blandt andet, hvem vi er, hvor vi stammer fra og om vi er genetisk disponeret for visse sygdomme, eksempelvis alzheimers eller parkinsons. Private udbydere af genetiske tests har vundet frem, og det er derfor et relevant emne og italesætte, for der er vel ikke kun fordele ved at få foretaget genetiske tests?

Dette oplæg handler om hvad vi kan/ikke kan forudse ud fra vores genetik samt hvilke etiske problemstillinger, der opstår, når private udbydere af genetiske tests melder sig på banen.

Eleverne bliver en introduceret til genetik, alt efter niveau, og intro til at arbejde problembaseret med et aktuelt emne.

Derudover vil der være en kort beskrivelse af studielivet på Aalborg universitet for at give et indblik i, hvordan det er at være en naturvidenskabelig studerende.

Praktisk information:
Eleverne vil blive involveret i oplægget gennem spørgsmål, herunder kort quiz (eksempelvis kahoot) og mulighed for at vende ting med sidemakkeren. Derudover vil jeg opfordre eleverne til at stille spørgsmål undervejs.

Oplægget tilbydes også som workshop med varighed af 4-6 timer.

Skriv, hvad I ønsker, i kommentarfeltet.

 

Oplægget udbydes i samarbejde med AAU on Demand

Adresse
Angiv ønsket tidspunkt for afholdelse, på en af de udbudte datoer
Skriv et omtrentligt antal deltagere. Evt. uddybning kan skrives i kommentarfeltet.
Evt. bemærkninger til bestillingen