Gå til hovedindhold

Hormoner – mere end bare sex – kroppens kemiske budbringere

Vi har alle hørt, at vores hormoner ændrer sig, når vi kommer i puberteten. Men hvad er hormoner egentlig? Påvirker hormoner mere end puberteten? JA - hormoner er over alt i vores krop, sammen med nervesystemet er de vores kontroltårn og vores kemiske budbringere. Der findes mange former for hormoner, og de har alle deres individuelle og specifikke funktioner. Hormoner gør dig glad, de kan gøre dig aggressive og de får dig til at vokse.

Oplægget giver en intro til hormoner, en intro til de forskellige typer hormoner der findes, og hvad der sker, hvis kontroltårnet kikser. Igennem arbejde med cases, vil eleverne opnå en forståelse for hvad hormoner er og hvilke hormoner, der findes i deres egne kroppe.

Praktisk information:
Eleverne involveres generel interaktiv undervisning. Til at starte med vil der være en fælles samtale med eleverne omkring deres initiale tanker omkring emnet. Alt efter mængden af tid og spørgsmål, vil der være en blanding at små sjove quiz eller cases, hvor eleverne for mulighed for at bruge deres nye viden.

Oplægget tilbydes også som workshop med varighed af 4-6 timer.

Skriv, hvad I ønsker, i kommentarfeltet.

 

Oplægget udbydes i samarbejde med AAU on Demand

Adresse
Angiv ønsket tidspunkt for afholdelse, på en af de udbudte datoer
Skriv et omtrentligt antal deltagere. Evt. uddybning kan skrives i kommentarfeltet.
Evt. bemærkninger til bestillingen