Gå til hovedindhold

"Kemiske" øjne sladrer om kemien i din mad

I en verden hvor usikkerheden om, hvad vi egentlig putter i munden, bliver større, hvad enten det er drinks i nattelivet eller maden på bordet, er det vigtigt med nogle nye "kemiske" øjne, der hurtigt kan afsløre faren i vores mad eller potentialet i den.

Jeg fortæller om, hvordan man ud fra højteknologiske billeder kan finde ud af den kemiske sammensætning af vores mad eller drikkevarer.

Vi dykker ned i basisteorien sammen, som ligger i bølgelære og regression. Dette vil give en grundlæggende forståelse for, hvordan denne moderne teknologi fungerer på overskuelig vis med illustrationer og eksempler fra virkeligheden. 

Derefter fortæller jeg om mit eget speciale, hvor jeg har brugt denne metode til at forudsige proteinindholdet i hvede. Proteinindholdet er den største faktor for hvedes kvalitet, og en hurtig ikke destruktiv metode til at bestemme proteinindhold og adskille hveden efter dette vil være en kæmpe økonomisk gevinst. 

Endelig fortæller jeg om alle fremtidige muligheder for denne teknologi. Mulighederne vil blandt andet være potentiel opdagelse af sygdomme hos mennesket.

Praktisk information:
Jeg vil involvere eleverne ved at skabe en relation til dem og noget, der vedrører deres hverdag nemlig fester og mad. Jeg vil også vise en video, der på en simpel måde viser, hvordan det virker i praksis. Samtidig tænker jeg på at tage en genstand med som et symbol for noget teori for at gøre det mere jordnært.

Adresse
Angiv ønsket tidspunkt for afholdelse, på en af de udbudte datoer
Skriv et omtrentligt antal deltagere. Evt. uddybning kan skrives i kommentarfeltet.
Evt. bemærkninger til bestillingen