Gå til hovedindhold

Store opdagelser under overfladen!

Hovedet_i_havet_logo

Få besøg af Hovedet i Havets undervisere, hvor vi zoomer ind på store opdagelser under havets overflade

I uge 38, 39 og 40 tager projekt Hovedet i Havets festivalkaravane rundt på skoler i hele Danmark i forbindelse med dette års Naturvidenskabsfestival. Kunne du tænke dig at zoome ind på nogle af de store og spændende opdagelser, der er blevet gjort under havets overfalde inden for de seneste år? Så læs videre her! Lær meget mere om de fascinerende kabelbakterier eller få den nyeste viden om plastik i havet.

Under besøget vil eleverne få en præsentation af emnet (kabelbakterier eller plastik i havet, dette oplyses, når man booker besøget) og vil efterfølgende selv lave hands-on undersøgelser i klasselokalet. Alle aktiviteterne er gratis og Hovedet i Havet medbringer alt nødvendigt udstyr.

Hovedet i Havet er et havformidlingsprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hører under Institut for Biologi, Aarhus Universitet. Læs mere om projektet her https://www.facebook.com/hovedetihavet/.

Et besøg på en skole består af fire identiske undervisningssessioner a 1,5 times varighed. Der er plads til 30 elever pr. session. Så på én skole har 120 elever i alt mulighed for at deltage i Hovedet i Havet aktiviteterne.

Programmet for en undervisningssession a 1,5 time er:
• Kort præsentation af projektet og til hvad der skal ske de næste 1,5 time
• Oplæg om kabelbakterier eller plastik i havet – vi tager udgangspunkt i undervisningsmateriale på Hovedet i Havets hjemmeside. Læs mere her http://projekter.au.dk/havet/forloeb/
• Forsøg: Find selv kabelbakterier i mudder og undersøgelse i stereolup eller dissektion af sild, hvor fiskens maveindhold undersøges for mikroplastik.
• Kort afrunding og tak for i dag

Sessionerne kører i følgende tidsrum:
• Session: kl 8.30 – 10.00
• Session: kl 10.10 – 11.40
• Session: kl 12.10 – 13.40
• Session: kl 13.50 – 15.20

Underviserne møder op på skolen kl 8.00, så de har 30 min til at stille udstyret op i undervisningslokalet og er færdige med at pakke sammen omkring kl 15.50.

For at få besøg af Hovedet i Havet kræver det:
• At man arbejder med havet som emne eller plastik i havet før og/eller efter vores besøg, så besøget indgår som en del af naturfagsundervisningen.
• At der på den samme skole er mulighed for minimum 3 rotationer (og gerne 4) i løbet af en hel dag. De enkelte klasser/hold behøver ikke at være fra samme skole, men for at vi ikke skal bruge en masse tid på at stille op og pakke ned, bliver vi på den samme lokation til alle 3-4 sessioner. Man er derfor meget velkommen til at invitere klasser fra andre skoler, hvis man ikke selv har mulighed for at udfylde de 3 undervisningssessioner.
• At vi kan være i et lokale med vand/vask og projektor. Gerne et naturfagslokale. Dette er især vigtig ved dissektionerne, da vi skal kunne vaske udstyret.

Der er mulighed for at booke besøge alle dage i uge 38, 39 og 40.

Tilmeldingen sker ved at sende en mail til signe.brokjaer@bios.au.dk.
Det sker efter først-til-mølle princippet, vi forbeholder os dog ret til at lægge besøgene, så enderne bedst muligt kan nå sammen bl.a. ift. geografisk fordeling. Du vil modtage en mail uanset om, vi har mulighed for at komme på besøg hos jer eller ej.

Jo flere dage man byder ind med, man kan få besøg, jo større sandsynlighed er der derfor også for, at vi kan få det til at lykkedes.

Vi glæder os til at gå på opdagelse i havets verden sammen med jer!