Gå til hovedindhold

Styrk dine sanser - hent information fra dine omgivelser med sensorer

Et vigtigt værktøj i den højteknologiske verden er evnen til at kunne observere verden og beskrive ens omgivelser i målbare størrelser. Som følge af kraftige fremskridt inden for elektronikområdet i det 20. århundrede og frem, er det nu muligt at observere og beskrive ens omgivelser meget præcist vha. elektroniske sensorer.

Oplægget fokuserer på teorien bag elektroniske sensorer og anvendelsen af disse. Eleverne vil blive introduceret til, hvordan man indsamler information om ting som lys, temperatur og bevægelse vha. elektroniske sensorer, og hvordan man kan anvende denne information i problemløsning.

Eleverne vil komme til at arbejde med sensorteori og systemdesign, hvor formålet er at eleverne lærer at koble teori med problemløsning.

Praktisk information:
Eleverne indrages på flere måder. Et værktøj er at relatere emnet til dem selv. Fx bærer alle rundt på en masse elektroniske sensorer i deres mobiltelefoner uden at de tænker over det. En anden relaterbar ting er spørgsmålet om, hvad der udgør en sensor, da mange ting i en eller anden forstand kan betragtes som en sensor.

Derudover vil eleverne blive indraget i "live" eksperimenter med forskellige sensorer, hvor man fx vil kunne lege med præcisionen af målinger og undersøge hvilke faktorer der har indflydelse på en sensors "performance".

Oplægget tilbydes også som workshop med varighed af 4-6 timer.

Skriv, hvad I ønsker, i kommentarfeltet.

 

Oplægget udbydes i samarbejde med AAU on Demand

Adresse
Angiv ønsket tidspunkt for afholdelse, på en af de udbudte datoer
Skriv et omtrentligt antal deltagere. Evt. uddybning kan skrives i kommentarfeltet.
Evt. bemærkninger til bestillingen