Gå til hovedindhold

Uden WiFi går du glip af mere end YouTube

Forestil dig at dit køleskab er koblet trådløst på nettet. Det kan selv finde ud af at bestille varer hjem og give dig gode råd til dine måltider. Det er smart, men du vil gerne være helt sikker på, at der ikke er nogen, der hacker dit køleskab og bestiller en masse mad i dit navn eller snager i, hvad du spiser. At have et apparat på nettet er virkelighed for en masse mennesker og virksomheder, og de har brug for at vide, at deres apparaters netadgang er sikker. Den sikkerhed kan jeg give dem.

Med mit besøg vil jeg fortælle, at vi befinder os i et hav af forskellige slags radiobølger, der blandt andet stammer fra vores mobiltelefoner. Jeg vil fortælle, hvordan trådløs kommunikation er meget mere end blot en vej til at gå på internettet og lave søgninger på Google. Eleverne vil få et indblik i, hvordan information bæres rundt i netværk både trådløst og via kabelnetværk.

Jeg kommer også ind på min egen vej til det job, jeg har i dag.

Praktisk information:
En vigtig del af mit besøg er at aktivere eleverne. Med udgangspunkt i rekvisitter jeg har med og øvelser med eleverne, vil jeg illustrere de radiobølger, der er omkring os, og hvordan de bevæger sig.