Nyheder - Ny Viden

Karensmindeskolen kåret som Årets Festivalarrangør 2020

Karensmindeskolen i Støvring vandt prisen som Årets Festivalarrangør til stor overraskelse for lærere og elever

Kun en lille håndfuld ansatte på Karensmindeskolen vidste, hvad der skulle ske torsdag kl. 14: Skolen blev kåret som Årets Festivalarrangør, og dermed også som landets bedste til at skabe en god og lærerig Naturvidenskabsfestival for eleverne. Det er Astra, Danmarks nationale naturfagscenter, der står for kåringen.

Skolens lærere troede, at de blot var til torsdags-briefing, men pludselige tonede repræsentanter for Astra og politikere og embedsfolk fra Rebild Kommune frem på storskærmen for at overrække prisen. Overrækkelsen foregik online på grund af corona-restriktionerne.

– Det var fantastisk at se vores naturfagsteams glade ansigter, da de fik beskeden. Vi er så stolte over, at vi på landsplan får denne anerkendelse af lærernes arbejde med at skabe science-oplevelser for eleverne. Prisen er et bevis på, at de kan noget særligt, når det handler om at give vores elever størst mulig faglig viden, færdigheder og motivation, siger viceskoleleder Jette Poulsen, som var en af de få, der vidste besked på forhånd.

Prisen som Årets Festivalarrangør gives til en skole, der skiller sig ud ved at bruge Naturvidenskabsfestival som drivkraft til at skabe og vedligeholde naturfaglige kulturer på skolen. Således er det i år Karensmindeskolen, der er udvalgt blandt cirka flere hundrede arrangører fx skoler, som alle afholder Naturvidenskabsfestival i uge 39.

– Fra Astras side vil vi gerne kvittere for det store arbejde og de flotte resultater, der er til daglig glæde for børn og unge her i Rebild Kommune. I er med til at skabe en stærk naturfaglig kultur i Danmark, hvor høj naturfaglig dannelse og stærke naturfaglige kompetencer tillægges stor værdi. Tak for det!, siger programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.

Science Fair for alle

Hvert år under Naturvidenskabsfestivalen arrangerer Karensmindeskolen Science Fair for skolens 700 elever, og i år er temaet Store opdagelser. Alle eleverne forbereder en fremlæggelse om et bestemt emne, som de fortæller hinanden om ved brug af opstillinger, boder og aktiviteter ved den store Science Fair om torsdagen. En dag, hvor eleverne også laver eksperimenter klassevis: De mindste elever tager på edderkoppejagt, mellemtrinnet bygger elmotorer og udskolingen varmluftballoner.

– Jeg tror, at når eleverne cykler hjem fra dagens festivalarrangement, så har de fået en uforglemmelig oplevelse af, at naturvidenskaben er for alle og er noget, de kan være sammen om. Derudover bliver Naturvidenskabsfestival en tradition og kan dermed bruges som et redskab til at styrke den naturfaglige kultur på en skole, siger Ea Eskildsen.

Med prisen følger en check på 15.000 kr., som naturfagsteamet og skolen kan bruge på lærerige og naturvidenskabelige oplevelser for eleverne.

Derfor skiller Karensmindeskolen sig ud

Naturvidenskabsfestival har i adskillige år været med til at skabe og vedligeholde naturfaglige kulturer ude på skolerne. Eleverne udvider deres naturfaglige kompetencer, og de lærer, hvordan god kommunikation foregår i forbindelse med formidlingen af deres projekter og forsøg. Derudover ønsker man, at eleverne opbygger sig et godt fællesskab omkring naturvidenskaben.

Lige netop dét er Karensmindeskolen særligt gode til. De har fået skabt en stærk naturvidenskabelig kultur på deres skole, og Naturvidenskabsfestival er blevet en fast tradition. Der er store ambitioner, tværfagligt samarbejde og vedholdenhed på Karensmindeskolen.

– Jeg ved, at I plejer at være sammen hele skolen sammen, på tværs af årgange, men det kunne desværre ikke lade sig gøre i år på grund af corona. Men I klør på alligevel, og lader jer ikke slå ud. I finder nye veje og har det lange sigte på, roser Ea Eskildsen skolens lærere og elever.

Herfra er det blot at håbe på, at fællesskabsfølelsen og den høje naturvidenskabelige faglighed vil brede sig som endnu større ringe i vandet. Vi glæder os i hvert fald til at følge skolernes mange Naturvidenskabsfestivaler i de kommende år. Endnu engang stort tillykke til Karensmindeskolen med deres nye titel!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Skip to content