Elev med basketbold

Inspirationsfilm

Find inspiration fra andres festivalaktiviteter

Herunder finder du tre eksempler på festivalaktiviteter, der er med til at styrke den naturfaglige kultur hhv. på den enkelte skole og på kommunalt niveau:

  • Erritsø Fællesskole (Krogsager)
    Se hvordan skolen bruger Naturvidenskabsfestival til at udvikle didaktisk praksis i form af opstart af udeskole.
  • Ishøj Kommune 
    Lær hvordan en kommunal naturfagskoordinator har brugt festivalen til at udvikle den naturfaglige kultur og faciliteret netværk og inspiration.
  • Skive Kommune 
    Inspiration til hvordan et storstilet, centralt arrangeret event kan skabe sammenhæng og styrke naturfaglige kulturer på tværs.

 

Inspirationsmaterialet er udviklet med støtte fra Poul Due Jensens Fond. Se videoerne herunder og hent Naturvidenskabsfestivalens værktøj til hvordan du styrker jeres formål med at holde festival.

astra girl

Erritsø Fællesskole Krogsager: Opstart af udeskole

Naturvidenskabsfestival har de sidste fire år været et fast indslag på Erritsø Fællesskole - afd. Krogsager. I 2021 har skolen valgt at udnytte uge 39 til at inddrage eleverne i at udvikle og sætte deres præg på et udeskole-område, hvor eleverne også fremadrettet kan modtage undervisning og lave forsøg udendørs. 

Se her hvordan skolen har brugt festivalen til at opbygge et vedvarende tiltag, som løfter naturfagsområdet for eleverne også i fremtiden.

astra girl

Ishøj Kommune: Skoler samarbejder med kommune og naturcenter om mere vild natur

Tre folkeskoler er gået sammen med Ishøj Naturcenter, driftsenheden under Center for Park, Vej- og Miljø og kommunens naturfagskoordinatorer om at skabe mere vild natur og biodiversitet i skolegården. 

Formålet er at udvikle den naturfaglige kultur ved at lade lærere og elever får fingrene i jorden og inspirere hinanden til flere naturfaglige aktiviteter og emner. 

Samtidig er det et inspirerende eksempel på hvordan Naturvidenskabsfestival kan bruges som anledning til at skabe nye samarbejder og styrke netværket mellem forskellige aktører på naturfagsområdet i en kommune.

astra girl

Skive Kommune: Stor-skala event skaber fælleskab om naturfag

Naturfagskoordinatoren i Skive har taget initiativ til et centralt event under Naturvidenskabsfestival, som skal kickstarte en tradition for at være sammen om naturfag i uge 39. Eventet foregår på tværs af skoler, uddannelsestrin og en bred række aktører i kommunen. 

Det er et eksempel på hvordan festivalen kan bringe en kommunal naturfagshandleplan til live. Samtidig giver det dig et indblik i processen med at starte et stort festivalarrangement op og skabe følgeskab omkring projektet.

astra girl

Casehistorier

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content