Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 213 materialer

Pythagoras kop

I forsøget bygger du en kop, der tømmer sig selv, hvis du er grådig og fylder den meget op.
4. klasse til A-niveau

Metaldiskotek i vand

Vand er så godt et opløsningsmiddel, at det kan opløse nogle metaller. Normalt kan man ikke se at det sker, men i dette forsøg kan vi få metallet til at lyse, når det opløses!
7. klasse til A-niveau

Trådløs overførsel af strøm

Vi bruger i forsøget to spoler, til helt trådløst, at forbinde en overklippet høretelefon igen. Vi ‘overfører’ lyd gennem luften ved hjælp af et magnetfelt dannet af spoler.
7. klasse til A-niveau

Se lyset

Forløbet omhandler lys og dets betydning for vores helbred. Med udgangspunkt i en engineeringudfordring arbejder eleverne med lys som fysisk fænomen. Eleverne lærer om det årstidsbestemte lysindfald på Jorden og om hormonproduktion i kroppen.
8. klasse til 10. klasse

Fang plast i havet

Undervisningsforløb om udledning af stoffer fra den enkelte og samfundet omhandler ofte udledning af fx CO 2 og kvælstof. I sjældnere tilfælde sættes der fokus på den allestedsnærværende udledning af plast. Dette forløb omhandler udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring.
7. klasse til 9. klasse

Masseeksperiment 2019: Plastforurening i vand

Masseeksperimentet 2019 er verdens første nationale kortlægning af plastforurening. Sammen skal vi undersøge, hvor i Danmark der findes plastaffald, hvilke kategorier af plastaffald der findes, og hvilke polymerer plastaffaldet består af.
0. klasse til A-niveau
Plastikhelteskolen

Plastikhelteskolen

https://plasticchange.dk/wp-content/uploads/2019/08/%C3%98velser-1-min.pdf Mød plastikhelten Henning i undervisningsmaterialet 'Plastikhelteskolen'.
5. klasse til 6. klasse