Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 130 materialer

Verdensmål.nu naturfagene fællesfagligt 7.-9. klasse

Verdensmål.nu - Biologi, fysik/kemi og geografi fællesfagligt - 7.-9. klasse

Elevbog og lærevejledning til arbejdet med FNs verdensmål i 7.-9. klasse. Verdensmål.nu 7.-9. klasse er struktureret i fire undertemaer med tv-klipsamlinger, korte elevtekster og nærværende og praktiskorienterede opgaver. Opgaverne arbejder med problematikkerne: Sundhed og bæredygtighed, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.
7. klasse til 9. klasse
verdensmål.nu - 4.-6. klasse © Foto: Ole Haubo

Verdensmål.nu - natur/teknologi og dansk 4.-6. klasse

Elevbog og lærevejledning til arbejdet med FNs verdensmål i 4.-6. klasse. Verdensmål.nu 4.-6. klasse er struktureret i fire undertemaer med tv-klipsamlinger, korte elevtekster og nærværende og praktiskorienterede opgaver. Opgaverne arbejder med problematikkerne: Sundhed og bæredygtighed, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.
4. klasse til 6. klasse

Metaldiskotek i vand

Vand er så godt et opløsningsmiddel, at det kan opløse nogle metaller. Normalt kan man ikke se at det sker, men i dette forsøg kan vi få metallet til at lyse, når det opløses!
7. klasse til 3. g

Kan et æg suge vand til sig?

Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
0. klasse til 9. klasse
Plasticchange - red verden inspirationsbaggrundsviden - Naturvidenskabsfestival 2017 - Astra

En verden af plastik

En verden af plastik - er et undervisningsmateriale udarbejdet af Plastic Change og redigeret i samarbejde med Gyldendalen. Plastic Changes hjemmeside kommer med inspiration, baggrundsviden og undervisningsmateriale om, hvad plastik kan gøre ved verdenshavene og den verden vi lever i.
1. g til 3. g
Pige - Hovedet i havet 2017 - ©Hovedet i havet

Plastik på tværs

Forløbet handler om hvad plastik er, hvordan det produceres, de naturmæssige og samfundsmæssige udfordringer ift. plastik og hvad fremtiden måske byder på.
7. klasse til 10. klasse
Elev viser stolt frem. © Sanne Vils Axelsen for Astra

Påvisning af glucose

Eleverne undersøger, hvordan man kan påvise, om der stadig er glucose i spildevandet, eller om gæren har nedbrudt det hele. Materialer Glucose (C6H12O6) Benedicts reagens Kaustisk soda (NaOH 2 molær) 3 reagensglas Demineraliseret vand Spildevand Aktivitetsvejledning Mærk reagensglassene A og B og C...
7. klasse til 10. klasse

Fældningsreaktioner

Eleverne oplever, hvordan vandige opløsninger af salte kan blandes, hvorved de oprindelige ionforbindelser ændres, så de bliver til nye tungtopløselige ion-forbindelser, som udfælder/bundfælder sig.
7. klasse til 10. klasse