Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 211 materialer

Årets Festivalarrangør 2017 - Naturvidenskabsfestival - Foto: Pelle Rink © Astra

BREAKING NEWS: H.C. Ørsted opdager elektromagnetismen (1:3)

I dette forløb skal eleverne forestille at være journalister der skal skrive en historie om H.C. Ørsted. Her skal de også bruge kilder, deres vil være i form af de opgaver, eksperimenter og øvelser som de laver i ugens løb.
7. klasse til 10. klasse

Fagtekst om H.C. Ørsteds liv

Når du sidder og læser det her, så er år 1777 måske meget langt væk. Det er også mange år siden, men den historie, du skal til at arbejde med, starter dengang. Nærmere bestemt 14. august 1777 i Rudkøbing på Langeland. Her bliver en lille dreng nemlig født. Drengen får navnet Hans Christian Ørsted...
4. klasse til 6. klasse

H.C. Ørsteds liv

Lav et billednotat eller en tegneserie om H.C. Ørsteds liv.
4. klasse til 6. klasse

Knuder på ledningen

Denne grubletegning indgår i samlingen Elektricitet og magnetisme og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse
Elektromotor - Foto: fysikbasen.dk

Simpel elektromotor

Formålet med dette forsøg er at demonstrere princippet bag en elmotor. En simpel elektromotor kan laves ud af en magnet, et batteri og lidt kobbertråd.
7. klasse til A-niveau

Evolution

Evolution er et undervisningsforløb målrettet undervisningen i grundskolens 7.-10. klasse. Det vil også kunne anvendes til introduktionsfag i gymnasiet. Eleverne skal: Arbejde på den digitale platform Naturdrama.dk Arbejde med materialer og test før og efter de har besøgt Naturama I forløbet indgår...
7. klasse til 10. klasse