Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 114 materialer

Fiskeri - Hovedet i havet 2017 - ©Hovedet i havet

Den sidste fisk

Forløbet handler om hvilke fysiske og kemiske forhold der har betydning for fiskeri og fiskemetoder, samt hvordan man kan sikre bæredygtigt fiskeri.
7. klasse til 9. klasse
Havet - Hovedet i havet 2017 - ©Hovedet i havet

De dyrebare dråber

Forløbet handler om drikkevandsforsyningen nu og i fremtiden. Teknologierne bag, vandets kredsløb og dyrs tilpasning vil bl.a. blive behandlet i forløbet.
7. klasse til 9. klasse
Elever - Hovedet i havet 2017 - ©Hovedet i havet

Fra bund til mund

Forløbet handler om hvilke ressourcer fra havet vi kan bruge til fødevarer, hvordan og hvorfor det er bæredygtigt.
7. klasse til 9. klasse

Bakterier i snefnug

Vidste du at, når det sner har det noget med bakterier at gøre? Se filmen fra dr.dk og bliv klogere på hvordan sne og bakterier hænger sammen.
4. klasse til 3. g
(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummet

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Albedo, is og klima

Gennem undersøgelse af begrebet albedo giver undervisningsforløbet eleverne en introduktion til væsentlige aspekter vedr. Jordens strålingsbalance og klimasystem med særlig forkus på de forandringer vi står overfor. Målet er bl.a. at eleverne forstår "is-albedo effekten" og dens betydning i...
1. g til 3. g

Den umulige håndsæbe

I dette forsøg skal du lave en god lille nytårsløjer: Forbered sæben, så dine forældre - eller gæster - får en mærkelig oplevelse, når de vil vaske hænder...
3. klasse til 6. klasse

Iskerner og fortidens klima

Iskerner kan fortælle os om det forhistoriske klima. I dette undervisningsforløb arbejdes med virkelige data fra en iskerne boret på Grønland og på Antarktis.
1. g til 2. g

De skide bakterier

Hygiejne i forbindelse med toiletbesøg er noget, der ofte bliver italesat for eleverne. Men hvorfor skal de vaske hænder, og hvordan vasker de hænder på ‘den rigtige måde’?
4. klasse til 10. klasse
pukkelhval Nordatlanten

Forsuring af verdenshavene

Menneskets udledning af kuldioxid til atmosfæren er med til at gøre verdenshavene surere. Et surere hav vil have katastrofale konsekvenser for jordens kulstofkredsløb. Materialet er er tænkt som et anvendelsesorienteret supplement til et forløb i kemi B om syrer og baser og indeholder et forsøg til med massevirkningsloven.
1. g til 3. g