Gå til hovedindhold

LIVE fra Kattegatcentret: Dissektion af blæksprutter

VÆR MED TIL VERDENS STØRSTE BLÆKSPRUTTEDISSEKTION!

Det kommer det til at lugte af blæksprutter ude i klasserne, når udskolingselever fra nær og fjern tuner ind på den samme kanal og deltager i verdens måske nok største fælles blækspruttedissektion. Målet er at samle over 1200 børn, der sammen med Kattegatcentrets skoletjeneste skal dissekerer blæksprutter sammen – hver for sig!

Du behøver ikke at være biologinørd, naturfagslærer eller bløddyrseskpert – den klarer vi!

Som lærer skal du blot være lærer for klassen og sørge for, at være arme, ører og øjne for os, vi får nemlig brug dig! Så er vi sikre på at smartboardet virker, at blæksprutterne er klar og at humøret er i top!

Vi er langt fra hinanden, men i fællesskab skal vi stå med våde hænder, snaskede fingre og blæksprutte op til albuerne - vi skal stå sammen i et naturfagligt fællesskab.

Derfor vil vi under vores livestream løbende vise billeder af alle jer, der går på opdagelse i blækspruttens fantastiske anatomi. Vi deler fra Instagram, og i kan være med på dagen med hashtagget:
#bidtafhavet #Storeopdagelser #voresnatur

Tidsplan
KL. 09.45 – 10.00
Online tid: Tid til at logge på.
KL. 10.00 – 11.00
Online tid: Dissektion af 10-armede blæksprutter
KL. 11.00 – 11.30
Offline tid: Oprydning i klassen
KL. 11.30 – 12.00
Offline tid: Klassen forbereder spørgsmål til os og sender ind
KL. 12.00 – 12.30
Online tid: Pausefisk mens i spiser madpakker i klassen
KL. 12.30 – 13.15
Online tid: Besvarelse af spørgsmål som i har sendt
KL. 13.15
Online tid: Tak for i dag

BLÆKSPRUTTERNE
Blæksprutterne er gratis for tilmeldte klasser og hentes på Kattegatcentret efter aftale med Kim Kofoed. Hent gerne til hele skolen på en gang!

HVOR OG HVORNÅR?
Når vi går live, vil et link blive aktiveret på kattegatcentrets hjemmeside. I skal ikke bruge nogen særlige programmer eller login. Vores livestream vil blive tilgængeligt via YouTube, som er integreret på vores hjemmeside, så er vi sikre på at alle kan være med.

HVORDAN MELDER JEG MIG TIL?
Følg linket som guider dig ind på Kattegatcentrets hjemmeside. Her kan du læse mere om selve programmet, downloade lærervejledning og bestille blæksprutter til din klasse.

LINK: https://www.kattegatcentret.dk/skoler/naturvidenskabsfestival2020/

VI VIL GERNE DELTAGE, MEN HAR IKKE MULIGHED FOR AT HENTE BLÆKSPRUTTER
Fortvivl ej! Man kan sagtens tilmelde sig/tune ind på kanalen uden at sidde med blæksprutter foran sig. Hav i stedet papir og blyant parat og skriv de spørgsmål ned, som i får undervejs. Send jeres spørgsmål ind via instagram og brug hashtaggene #bidtafhavet #storeopdagelser #voresnatur. Skriv gerne hvem i er og hvor i ser med fra. Sidst på dagen besvarer vi så mange spørgsmål som overhovedet muligt. Læs mere om programmet via Kattegatcentrets hjemmeside
LINK: https://www.kattegatcentret.dk/skoler/naturvidenskabsfestival2020/