Gå til hovedindhold

Radionauterne - podcast for nysgerrige børn

Årets Festivalarrangør 2017 - Naturvidenskabsfestival - Foto: Pelle Rink © Astra

Det årlige Naturvidenskabsfestival er slut, men det betyder ikke, at du ikke fortsat kan beskæftige dig med naturvidenskab. Gå fx ind på Radionauterne - en podcast for nysgerrige børn. 

Radionauterne beskæftiger sig med den store og spændende verden, vi lever i. Podcasten er bygget op om spørgsmål fra børn i alderen 6-12 år, og det er børnene selv der bestemmer, hvor afsnittene bevæger sig hen, og hvad de skal handle om.

I forlængelse af Naturvidenskabsfestival 2018 anbefaler vi en række podcasts, som passer ind i kategorien 'Den yderste grænse':

Afsnit 9: Hvordan er Jorden skabt?

Her bliver vi taget 4,5 millarder år tilbage i tiden, til Jordens begyndelse, og følger Jordens udvikling fra dengang til i dag. 

Afsnit 18 - Hvorfor lyser Solen?

Igen følger vi Solen fra solsystemets skabelse og taler om de ekstreme forhold, der er på Solen. Derudover taler vi også om muligheden for at rejse til Solen.

Afsnit 5 - Hvorfor uddøde dinosaurerne?

I dette afsnit bliver vi klogere på en dyreart, der næsten fuldstændig forsvandt fra Jorden, og om hvordan det gik til. Derudover lærer vi, at der faktisk er tiptiptipoldebørn af dinosaurerne i vores verden i dag. 

Afsnit 4 - Hvorfor falder vi ikke ned fra Jorden?

Her undersøger vi, hvorfor en bold altid falder tilbage mod os selv, når vi kaster den rigtig højt. Derudover taler vi om, hvad tyngdekraften er, og hvad tyngdekraften har med forlystelser i Tivoli at gøre.

Lyt og læs mere på Radionauterne.dk