Gå til hovedindhold

Prøv en Naturfagsmaraton-opgave: ”Air Bee Ant Bee”

Naturvidenskabsfestival 2021 - livestream event NVH

Hvordan passer vi på vores insekter? Og hvorfor skal vi egentlig det? Det undersøger youtuber Maria Jarjis (kendt fra YouTube-kanalen ”WTF er det?”), når hun livestreamer direkte fra Naturvidenskabernes Hus på årets Naturvidenskabsfestival. Hun får hjælp af naturvejleder Michael Winther, der viser, hvor nemt det er at bygge et hotel til bier. Efter udsendelsen er det meningen, at eleverne selv skal designe og bygge deres eget insekthotel i undervisningstiden. Aktiviteten er en opgave fra sidste års Naturfagsmaraton – og derfor også en oplagt mulighed for at afprøve formatet og finde ud af, om du og dine elever skal deltage i Naturfagsmaraton 2021/22.

Målgruppen er 4.-, 5.- og 6. klasser, der deltager i undervisningstiden.

Vi livestreamer tirsdag den 28. september kl. 08.30-09.15.
Onsdag den 29. september og torsdag den 30. september genudsendes livestreamen kl. 08.30-09.15.

Tilmeld dig og dine elever til én af de tre dage på NemTilmeld.

Du skal forvente at bruge en hel skoledag, og du skal have materialer klar, så eleverne kan gå i gang med insekthotelopgaven umiddelbart efter udsendelsen.

Når du har tilmeldt dig og dine elever, vil du inden uge 39 få tilsendt et link til live-streamningen, Naturfagsmaraton-opgaven ”Air Bee Ant Bee” samt en lærervejledning med materialeliste. Læs mere om Naturfagsmaraton på http://naturfagsmaraton.dk/.