Gå til hovedindhold

ScienceCup

Kommunens grundskoler arbejder med årets tema i naturfagsundervisningen. Elever skal i hold lave projekter, hvor de laver modelforsøg eller andre former for demonstrationer, der illustrerer den store opfindelse, de har valgt at beskæftige sig med. Der er fire forskellige kategorier, hvor de blandt andet enten kan fokusere på personen bag opfindelsen eller på opfindelsens banebrydende betydning. projekterne skal filmes og filmene deles med Faaborg Gymnasium. Her vil en flok naturvidenskabelige undervisere se dem igennem og finde 1., 2. og 3. pladsen inden for hver kategori samt en samlet vinder.
Fredag sidder alle de deltagende klasser klar i deres klasselokaler, og lærerne deltager i et fælles googlemeet møde, så alle kan høre, hvad der bliver sagt. Fra gymnasiets side kåres nu vinderne af de forskellige kategorier, og ved at gøre det som googlemeet møde frem for livestreaming, kan alle komme til at høre, hvordan der bliver jublet rundt i klasserne, når vinderne findes.
Når den samlede vinder kåres, vil en underviser fra gymnasiet komme ind i det pågældende klasselokale og overrække vandrepokalen