Gå til hovedindhold

Til din undervisning

 

Årets tema: Helt vildt
Find inspiration til årets tema i beskrivelserne på denne side. Der er også links til udvalgte sider med baggrundinformation, undervisningsforløb og -aktiviteter.

Årets festivalaktivitet
Rewild jeres skolegård og gør skolegården rig på biodiversitet! Modtag gratis materialer.

Undervisningspakker
Undervisningspakkerne giver forslag til en rød tråd gennem Naturvidenskabsfestivals mange tilbud og ideer. Pakkerne er målrettet indskoling, mellemtrin, udskoling og gymnasiale ungdomsuddannelser og er bygget op som kompetencebaseret naturfagsundervisning. 

Testoteket
Online database med mere end 200 undersøgelser. Foruden vejledninger og videoer til konkrete undersøgelser indeholder hjemmesiden vejledninger til det didaktiske arbejde med undersøgelser, fx implementeringen af frihedsgrader og variable. Fem nye undersøgelser med helt vildt tema offentliggøres løbende april-juni.

Bevægelse i naturen med micro:bits
Nyt ultra:bit-undervisningsforløb tilpasset 4.-8. klasse, som passer til temaet “Helt vildt” samt Danmarks Radios ultra:bit-innovationskonkurrence. 

Få Videnskaben på Besøg
Et korps af frivillige forskere, studerende og andre fagfolk besøger skoler og ungdomsuddannelser og fortæller om, hvordan de arbejder med naturvidenskab i praksis. 

Besøg eksterne aktører i uge 39
Klik på 'Åbent' i festivaloversigten og se hvilke eksterne aktører i jeres område, der tilbyder skoler at komme på besøg i uge 39.

Live stream fra eksterne aktører
Klik på 'LiveStream' i festivaloversigten og se hvilke eksterne arrangører der live streamer i uge 39. Vi vejleder de eksterne aktører til at live stream i Naturvidenskabsfestival skal lægge op til elevernes eget videre arbejde og undersøgelser i undervisningen. På den måde kan live stream bruges som en kickstarter på et forløb. 

Min Vildeste Ide i festivalugen
Brug festivalugen og årets tema som afsæt til at arbejde med konkurrencen Min Vildeste Ide, der er et godt udgangspunkt til at få hele klassen til at arbejde problemløsende ud fra en naturvidenskabelig vinkel.