Gå til hovedindhold

Sundhed og Sygdomsbekæmpelse - Teknologien bag diagnostik og behandling

Nyt undervisningsmateriale til naturfag i 7.-9. klassetrin præsenterer fire temaer, der er afgørende for vores sundhed. Det indbyder eleverne til at udvikle deres egne ideer til løsninger.

Dette undervisningsmateriale er et tværfagligt tilbud til grundskolens 7.-9. klassetrin inden for STEM fagene. Materialet behandler fire emner, der er afgørende for vores sundhed. Hør om forskernes forslag til løsninger og brug øvelseshæftet til at arbejde med dine egne ideer til løsninger. Hvert kapitel omhandler et emne og består af en elevbog, et øvelseshæfte og en lærevejledning.

Kapitel 1: Mikroorganismer: Svære at leve med, umulige at leve uden

Dette kapitel kommer omkring mikroorganismer på godt og ondt. Specielt er der fokus på antibiotika resistens. Hvad det er, hvorfor det er skidt og hvad der kan gøres for at vi stadig kan behandle bakterieinfektioner i fremtiden. 

Kapitel 2: En megastor by bruger megameget vand

Dette kapitel har fokus på udfordringerne med drikkevand og spildevandshåndtering i megabyer. Kapitlet omhandler også hvordan disse byer kan afhjælpe oversvømmelser og tørke ved hjælp af deres farver og overflader. 

Kapitel 3: Den lange vej fra sygdom til medicin

Dette kapitel giver indblik i hvordan man kommer fra sygdom til medicin. Nogle gange meldes det ud, at der måske er fundet en kur mod en bestemt sygdom, men at det vil tage 10-20 år før det vil komme ud til patienterne. Hvordan kan det være? 

Kapitel 4: Medicinsk billeddannelse

Dette kapitel giver et indblik i hvordan vi kan se ind i kroppen, for at se om vi fejler noget. På hospitaler har de forskellige apparater, der kan danne billeder af vores indre, så vi kan undersøge hvad der gør os syge. Men hvordan virker de her apparater?