Elever arbejder med micr:bit

ultra:bit

Gådefulde teknologiske verden

Teknologi og teknologiforståelse er et vigtigt led i at forstå den verden, vi lever i, og de gåder, den rummer. Astra og DR Skole har begge lavet undervisningsmaterialer til årets festivaltema, som giver anledning til at dykke ned emnet teknologi. 

Dette er lavet i regi af projektet ultra:bit.

astra girl

I forskernes fodspor med DR ultra:bit

Er I klar til at gå I forskernes fodspor? Følg en havbiolog ned i det dybeste hav og en astrofysiker langt ud i rummet, når I skal undersøge dybhavet og exoplaneter. I bliver klogere på, hvordan forskerne arbejder, og I skal være med til at udvikle teknologier med BBC micro:bit, der kan hjælpe havbiologen og astrofysikeren i deres forskning.

Find forløb lavet af DR ultra:bit:

ultra:bit mellemtrin: I det dybe hav

ultra:bit udskoling: Ud i rummet

astra girl

Elektricitetens gådefulde verden

Et af naturvidenskabens gådefulde områder er elektricitet – her gjorde især danske H.C. Ørsted en banebrydende opdagelse i 1820, da han viste, at en elektrisk strøm skaber et magnetfelt. Dyk ned i spørgsmålet om elektricitet ved at bygge apparater, der kan måle, om materialer er elektrisk ledende.

Find Astras forløb:

Mellemtrin: Elektrisk leder

Udskoling: Elektrisk halvleder

astra girl

Har du spørgsmål?

Skriv til info@naturvidenskabsfestival.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.