Ungdomsuddannelse

Kom til minikonference om energiudfordringer

Hvilke emner arbejder danske forskere med, som kan afhjælpe energiudfordringerne og understøtte omstillingen til grøn energi? Det kan du og dine elever høre om - direkte fra forskerne selv. Naturvidenskabsfestival inviterer til en online minikonference, der sætter spot på dette. 

Konferencen foregår på Vimeo, så det kræver ikke login, og der er heller ingen billeder af eleverne på skærmen. Der vil være mulighed for, at du og eleverne kan at stille spørgsmål via et link på konferencesiden.

Minikonferencen foregår online mandag d. 26. september 2022, kl. 10.00-11.30.

astra girl

Minikonferencens indhold

Naturvidenskabsfestival har som et af sine undertemaer Ny Viden - og det er præcis, hvad der er brug for, hvis vi Danmark skal bidrage til den grønne omstilling og løse fremtidens energiudfordringer.

Bygger på flere hundrede års forskning

På Minikonferencen præsenterer eksperter både udfordringerne i nutidens energisystem og ideer fra forskning i f.eks. Power2X, der kan blive til fremtidens løsninger.

Flere hundrede års store naturvidenskabelige opdagelser - såsom elektromagnetismen, den fotoelektriske effekt og batterier - har været med til at bringe Danmark i position til den store grønne omstilling, vi står overfor.

I lyset af klimaforandringerne bør vores energiproduktion omlægges, så vi går fra at udlede CO2 til at være CO2-neutrale eller decideret trække den udledte CO2 ud af atmosfæren igen. Det er en enorm udfordring, der kræver nye løsninger - det vil påvirke os alle! 

Der skal nye løsninger til

Danmark er stadig langt fremme med udvikling af mange forskellige grønne løsninger som vindenergi og Power2X, og vi er også involveret i forskning i kommende grønne energikilder. Selvom Danmark på mange områder er langt foran i den grønne omstilling, er der stadig meget langt igen - og vi må også erkende, at danskerne er storforbrugere af energi.

Hvis vi skal afværge de værste konsekvenser af klimaændringerne, kræver det hastig udvikling af nye løsninger i energiproduktion og smartere måder at bruge energien på nu - faktisk helst i går. Vi skal følge i tidligere forskeres fodspor og arbejde frem mod nye store gennembrud inde for energiproduktion, -lagring og -forbrug, kort sagt gentænke hele vores energisystem.

astra girl

Har du spørgsmål?

Skriv til info@naturvidenskabsfestival.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.