Gå til hovedindhold

Mikroforsker

 

Mikroforskermetoden - uddan de yngste elever og børn til at blive Store Opdagere

 

Metoden

Projektet 'Mikroforsker' udgøres af en metode og lærervejledning til metoden, undervisningsforløb og aktiviteter samt en konkurrence. Målgruppen er de yngste elever og førskole børn.

Mikroforskermetoden er en metode, der på enkelt vis guider de yngste elever igennem en forskningsmetode. Gennem 7 trin formulerer eleverne simple problemstillinger, gætter sig frem til potentielle hypoteser, lægger planer for undersøgelser, henter viden gennem disse og kan til sidst bekræfte eller afkræfte deres hypotese.

Mikroforskermetoden er udviklet af KribleKrable projektet og inspireret af den norske metode Nysgjerrigper der er udviklet af Norges Forskningsråd.

Mikroforsker tager udgangspunkt i naturen og Krible Krable universet (de små dyr i naturen). Metoden kan dog bruges i alle andre sammenhænge. 

Videoen overfor beskriver en klasses arbejde gennem de 7 trin.

Book et gratis forløb og mikrokompetenceløft med fokus på mikroforskermetoden

Naturvejledning Danmark tilbyder et gratis kompetenceløft i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen 2020 med fokus på undersøgelsesbaseret undervisning med udgangspunkt i Mikroforskermetoden. 

Forløbet tilbydes i ugerne 38, 39 og 40 og udgør et formiddagsmodul. Naturvejlederen underviser eleverne, samtidig med at forløbet fungerer som et mikrokompeteceløft af jer som underviserne.

PDF iconLæs mere om tilbuddet og hvordan du booker det her