Gå til hovedindhold

Forsøg og eksperimenter

Her finder du en samlet oversigt over alle forsøg og eksperimenter, der passede til temaet i Naturvidenskabsfestival 2020 - Store Opdagelser.

I år er der et særligt fokus på forsøg der er relevante for HCØ jubilæumsåret og elektromagnetisme.

Mange af forsøgene er fra vores forsøgsdatabase Testotektet.dk, hvor vi hvert år udvikler forsøg specielt til årets tema. 

 

Du kan benytte filtrene, så du kan finde forsøg og eksperimenter frem til hvert emne under årets tema, ligesom du kan søge på klassetrin. 

 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

 

Din søgning matcher 9 materialer

(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummet

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Er der liv på planeten?

I dette forsøg skal I undersøge tre overfladeprøver fra en anden planet, og se om I kan afgøre, om der er tegn på liv på planeten.
3. klasse til 10. klasse
pukkelhval Nordatlanten

Forsuring af verdenshavene

Menneskets udledning af kuldioxid til atmosfæren er med til at gøre verdenshavene surere. Et surere hav vil have katastrofale konsekvenser for jordens kulstofkredsløb. Materialet er er tænkt som et anvendelsesorienteret supplement til et forløb i kemi B om syrer og baser og indeholder et forsøg til med massevirkningsloven.
C-niveau til A-niveau

Masseeksperiment 2018: Jagten på de gode bakterier

Masseeksperiment 2018 handler om de gode bakterier. Det er fortællingen om, at bakterier ikke kun er dårlige eller farlige, men at bakterier i mange sammenhænge er livsnødvendige og dermed gode bakterier.
0. klasse til A-niveau

Pythagoras kop

I forsøget bygger du en kop, der tømmer sig selv, hvis du er grådig og fylder den meget op.
4. klasse til A-niveau

Radioaktivitet

Folkeskolen 8. -10 klasse & gymnasiet En lastbil kolliderer med en personbil. Du får til opgave som journalist at lave en artikel om ulykken. Men inden du kan skrive artiklen må du først have tilegnet dig en baggrundsviden om grundbegreber indenfor atomfysikken. I rollen som journalister skal...
7. klasse til 10. klasse

Se infrarødt lys

Både din fjernbetjening, din computer og din mobiltelefon bruger det. Og det bruges også til at lokalisere varmeudslip fra huse. Det er det infrarøde lys. Men hvad er infrarødt lys egentlig og hvorfor kan man ikke umiddelbart se det? I dette forsøg skal du prøve at gøre infrarødt lys synligt og dermed få en bedre forståelse af, hvad det er for noget lys.
3. klasse til 10. klasse
Elektromotor - Foto: fysikbasen.dk

Simpel elektromotor

Formålet med dette forsøg er at demonstrere princippet bag en elmotor. En simpel elektromotor kan laves ud af en magnet, et batteri og lidt kobbertråd.
7. klasse til A-niveau

Vandraket

I dette eksperiment kan du lave en raket af en tom sodavandsflaske. Brændstoffet er drikkevand!
7. klasse til 10. klasse