Gå til hovedindhold

Forsøg og eksperimenter

Her finder du en samlet oversigt over alle forsøg og eksperimenter, der passede til temaet i Naturvidenskabsfestival 2019 - Vandets Hemmeligheder. Mange af forsøgene er fra vores forsøgsdatabase Testotektet.dk, hvor vi hvert år udvikler forsøg specielt til årets tema. 

 

Du kan benytte filtrene, så du kan finde forsøg og eksperimenter frem til hvert emne under årets tema (En fremmed verden, Et mystisk stof, Kampen om vandet og Myter og historier), ligesom du kan søge på klassetrin. 

 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

 

Din søgning matcher 42 materialer

Metaldiskotek i vand

Vand er så godt et opløsningsmiddel, at det kan opløse nogle metaller. Normalt kan man ikke se at det sker, men i dette forsøg kan vi få metallet til at lyse, når det opløses!
7. klasse til A-niveau

Kan et æg suge vand til sig?

Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
0. klasse til 9. klasse

Pythagoras kop

I forsøget bygger du en kop, der tømmer sig selv, hvis du er grådig og fylder den meget op.
4. klasse til A-niveau

Lygtefiskens hemmelighed

I dette forsøg laver du en kemisk reaktion, der frigiver lys - en reaktion som minder om den, der er i lygtefiskens ‘lygte’.
4. klasse til A-niveau

Ble-sne

I forsøget ser vi på, hvordan man kan lave sne om sommeren. Samtidig undersøger vi, hvor vanvittigt meget vand en ble kan indeholde uden at lække.
0. klasse til A-niveau

Tegn på vand

Vi eksperimenterer med whiteboardtuscher - de tuscher, der kan viskes af en tavle. Her viser det sig, at tuschtegningerne på nærmest magisk vis, kan komme til at flyde på vand. Og vi finder ud af, hvad densitet og polaritet har med eksperimentet at gøre.
1. klasse til 10. klasse
pukkelhval Nordatlanten

Forsuring af verdenshavene

Menneskets udledning af kuldioxid til atmosfæren er med til at gøre verdenshavene surere. Et surere hav vil have katastrofale konsekvenser for jordens kulstofkredsløb. Materialet er er tænkt som et anvendelsesorienteret supplement til et forløb i kemi B om syrer og baser og indeholder et forsøg til med massevirkningsloven.
C-niveau til A-niveau

Fugt i fundamentet

I dette forsøg sættes der fokus på jordbundsforhold og bygninger, der styrter sammen, fordi jorden skrider.
4. klasse til A-niveau