Gå til hovedindhold

Forsøg og eksperimenter

Her finder du en samlet oversigt over alle forsøg og eksperimenter der passer til årets tema - Vandets Hemmeligheder. Mange af forsøgene er fra vores forsøgsdatabase Testotektet.dk, hvor vi hvert år udvikler forsøg specielt til årets tema. 

 

Du kan benytte filtrene, så du kan finde forsøg og eksperimenter frem til hvert emne under årets tema (En fremmed verden, Et mystisk stof, Kampen om vandet og Myter og historier), ligesom du kan søge på klassetrin. 

 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

 

Din søgning matcher 40 materialer

Pythagoras kop

I forsøget bygger du en kop, der tømmer sig selv, hvis du er grådig og fylder den meget op.
4. klasse til 3. g

Lygtefiskens hemmelighed

I dette forsøg laver du en kemisk reaktion, der frigiver lys - en reaktion som minder om den, der er i lygtefiskens ‘lygte’.
4. klasse til 3. g

Ble-sne

I forsøget ser vi på, hvordan man kan lave sne om sommeren. Samtidig undersøger vi, hvor vanvittigt meget vand en ble kan indeholde uden at lække.
0. klasse til 3. g

Tegn på vand

Vi eksperimenterer med whiteboardtuscher - de tuscher, der kan viskes af en tavle. Her viser det sig, at tuschtegningerne på nærmest magisk vis, kan komme til at flyde på vand. Og vi finder ud af, hvad densitet og polaritet har med eksperimentet at gøre.
1. klasse til 10. klasse
pukkelhval Nordatlanten

Forsuring af verdenshavene

Menneskets udledning af kuldioxid til atmosfæren er med til at gøre verdenshavene surere. Et surere hav vil have katastrofale konsekvenser for jordens kulstofkredsløb. Materialet er er tænkt som et anvendelsesorienteret supplement til et forløb i kemi B om syrer og baser og indeholder et forsøg til med massevirkningsloven.
1. g til 3. g

Fugt i fundamentet

I dette forsøg sættes der fokus på jordbundsforhold og bygninger, der styrter sammen, fordi jorden skrider.
4. klasse til 3. g

Hold varmen på vandet

I forsøget undersøger vi, hvad isolering er, ved at holde en portion vand så varm som muligt
4. klasse til 10. klasse

Vandraket

I dette eksperiment kan du lave en raket af en tom sodavandsflaske. Brændstoffet er drikkevand!
7. klasse til 10. klasse

Vandkugler

Når en vanddråbe lander på din rude, fortsætter en hektisk kamp i dråben. Kampen om hvorvidt dråben skal have så lille en overflade som muligt og være kuglerund, eller om den skal binde sig til overfladen og flade mere ud. Nogle materialer binder vandet bedre end andre. Hvis materialet slet ikke binder vandet, laver det en rund kugle.
3. klasse til 10. klasse

Vand og olie

I dette forsøg kan du undersøge, hvad der sker når man blander forskellige væsker og stoffer. Noget lader sig blande uden problemer og andre forbliver adskilt, hvorfor mon?
0. klasse til 6. klasse