Gå til hovedindhold

Ultra:Bit

Papegøje

Naturen i forandring og Ultra:bit LIVE - forløb om dyrs tilpasninger og udfordringen 'Skab dit eget superdyr'

 

Naturvidenskabsfestivalen er partner på DR's ultra:bit LIVE de næste tre år. I år har vi udarbejdet et undervisningsforløb der sikrer synergi mellem Festivalens underemne 'Naturen i forandring' og ultra:bit LIVE udfordringen, hvor eleverne med teknologi skal skabe deres egne unikke danske superdyr.

Undervisningsforløbet omhandler dyrs unikke evne til at tilpasse sig når naturen forandrer sig, fx i forhold til temperatur eller fødeudbud. Gennem forløbet bliver eleverne klædt på til at kunne arbejde med ultra:bit LIVE udfordringen 'Design et superdyr',  et dyr der er tilpasset den forandrede natur, eleverne vælger at tage udgangspunkt i.

Forløbet er målrettet 4. til 6. klasse, dækker 8 lektioner og bliver udgivet her på siden til august 2020 (LINK kommer).

Ultra:bit LIVE udfordringen

Skab et superdyr med BBC micro:bit eller Scratch, og deltag samtidig i ultra:bits konkurrence og læringsevent 'ultra:bit LIVE' med Sofie Østergaard. Her skal I indsamle viden om danske dyr, sammensætte forskellige dyrs egenskaber på nye måder og bringe jeres dyr til live ved hjælp af kreativitet, kodning og teknologi.

Sofie Østergaard kårer de ultimative superdyr, som vinder vilde præmier til klassen. På læringseventen kommer I til at dyste med klasser over hele landet i sjove dueller med fokus på kodning, kreativitet og danske dyr.

Kom godt i gang med udfordringen ved brug af metoden 'opgavecirklen' udviklet til projektet

Kodekatalog til micro:bit

Kodekatalog til schratch

Indsendelse af superdyr til konkurrencen