Gå til hovedindhold

Ultra:Bit

Papegøje

'Superdyr og tilpasninger' er et nyt forløb der tager udgangspunkt i Naturen i forandring og dyrs tilpasninger. Eleverne arbejder i forløbet med en udfordring, hvor de benytter Micro:bit og Hummingbird:bit i designet af deres eget superdyr, og derefter kan de deltage i ultra:bit LIVE konkurrencen med deres dyr. 

 

Naturvidenskabsfestivalen er partner på DR's ultra:bit de næste tre år. I år har vi udarbejdet et undervisningsforløb der sikrer synergi mellem Festivalens underemne 'Naturen i forandring' og ultra:bit LIVE konkurrencen, hvor eleverne med teknologi skal skabe deres egne super tilpassede superdyr.

'Superdyr og tilpasninger’ er et forløb hvor eleverne arbejder med naturen i forandring, og dyrs tilpasninger til disse forandringer og nye omgivelser. Eleverne tilegner sig faglig viden om dyrs tilpasninger til ændringer i omgivelserne, arbejder med aktiviteter om dyrs tilpasninger og arbejder problembaseret med en særlig udfordring: ‘Skab dit eget super tilpassede dyr’. 

Kernen i forløbet er udfordringen ‘Skab dit eget super tilpassede dyr’,  hvor eleverne designer, koder og bygger deres eget superdyr. Her benytter de deres faglige viden og koder med Micro:bit, Scratch og Hummingbird. Denne aktivitet er udarbejdet i samarbejde med DR’s Ultra:bit-projekt, så eleverne kan deltage i Ultra:bit-konkurrencen ‘Design dit eget superdyr’ med produktet af denne udfordring.

Forløbet består af forløbsbeskrivelse, lærervejledning til Hummingbird, elevudfordring samt Micro:bit, scratch og Hummingbird kodeark til udtryk, bevægelse, sanser og kommunikation.

OBS! Hummingbird klassesæt kit (Premium) kan I gratis låne hjem fra CFU'erne.

Forløbet er målrettet 4. - 6. klasse, men kan sagtens bruges som opstartsforløb i 7.-8. klasse. Du finder link til forløb og aktiviteter i boksen til højre her på siden.

 

DR Skoles materialer til Ultra:bit i naturen

Aktiviteterne guider eleverne til at dyrke planter med hjælp fra teknologi , fx ved at bygge deres eget drivhus, hvor udluftning, vanding mm. kodes med micro:bit.

Delforløb 1: Mål fugten i jorden

Delforløb 2: Lav forsøg med karse

Delforløb 3: Undersøg de vilde planter

Delforløb 4: Lav et ultra:bit-drivhus

Find hele forløbet her

Facebook-video med vores nye ultra:bit drivhus