Herfølge Skole

Kort om os

121 stemmer
Køge Kommune Grundskole 2024

Herfølge skole er én ud af Danmarks ti LEAPS skoler. Det betyder at vi arbejder projektorienteret næsten hele skoleåret. Vi har fokus på STEM, autentisk samarbejde med “den virkelige verden”, udkast og respons, elevskabte produkter, kick off som apetizer for eleverne og fremvisninger hvor eleverne allerede fra børnehaveklassen, lærer at formidle deres viden til et publikum. Vi oplever at vores elever er nysgerrige, engagerede, gode til at give og tage imod respons og virkelig dygtige til at fremlægge for både børn og voksne.

Lærerne på Herfølge skole er ligeledes engagerede og nytænkende, fordi vi får lov til at undervise i emner som er relevante og spændende for både ansatte og elever. Læring på Herfølge skole forgår på mange forskellige måder og lokationer – her får børnene lov til at have krop, hjerte og fantasi med, mens de suger ny viden til sig.

Vores festivals omdrejningspunkt

I indskolingen har vores festival taget udgangspunkt i materialet fra Astra, som handlede om vejret og årstiderne.

Vi har arbejdet tværfagligt med emnet og benyttet os af mikroforsker metoden.

Vi har bl.a. været ude i naturen for at observerer vejret og omgivelserne, vi har lavet en forundringsvæg og en årstidervæg, vi har bygget regnvejrsmålerer og solure, vi har lavet regnvejrs- og regnbue forsøg, vi kreerert en flot sol med regnbuestråler, vi har tegnet vandets kredsløb og vi har skrevet en one -pager med det vi har lært I løbet af festivalen. Til slut har eleverne fremvist deres materiale og viden for deres forældre. Senere skal de fremvise deres ting for udskolingen, som har arbejdet med festivalen over et par uger.

Vores udbytte af festivalen

Det har været rigtig godt for eleverne at træne det, at undrer sig. Flere af eleverne mente i første omgang, at de vidste alt hvad der var at vide, om vejret og årstiderne, men efter lidt opmuntrende ord, endte de faktisk med at finde på nogle rigtig gode spørgsmål, som de ikke kendte svaret på.

Som lærer (på min første naturvidenskabsfestival) kunne jeg godt tænke mig at gøre endnu mere ud af det til næste år og måske endda gøre det til en del af vores LEAPS forløb, så vi kan nå at fordybe os endnu mere i emnerne.

Hvis vi vinder, skal præmien bruges på

Hvis vi vinder 15.000 kr, så vil vi bl.a. investerer nogle skole-mikroskoper, skovle, baljer, børnekitler og beskyttelsesbriller mm. så de virkelig kan leve sig ind i rollen som mikroforskere.

Skip to content