Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer

Herunder finder du en samlet oversigt over al vores undervisningsmateriale, der passede til temaet i Naturvidenskabsfestival 2019 - Vandets Hemmeligheder.

 

I starten af 2020 kommer, der nye materialer til temaet for 2020 Store Opdagelser

I de røde kasser herunder finder du forløb og aktiviteter særligt målrettet årets tema.

 

Festival og Engineering? Benyt dig af vores nyudviklede engineering-forløb målrettet vandets hemmeligheder. 

Deltager du i Ultra:Bit eller den store konkurrence 'Knæk Klimakoden'? Pak udfordringen ind i et undervisningforløb målrettet mellemtrinnet.

Naturvidenskabsfestivalen har samarbejdet tæt  med ultra:bit-projektet om udfordringen og præmierne på de kommende ultra:bit camps samt den store konkurrence 'Knæk Klimakoden'. Undervisningsmateriale fra Naturvidenskabsfestivalen og Masseeksperimentet kan med god mening bruges i denne sammenhæng, ligesom der er stor synergi mellem 'Knæk Klimakoden' konkurrencen og Unge Forsker konkurrencen.  Se mere om selve Ultra:bit udfordringen og det tilhørende materiale her. Elevopgaverne finder du her, og lærervejledningen her.    Se mere om konkurrencen 'Knæk Klimakoden' på : https://www.dr.dk/skole/ultrabit/knaek-klimakoden.

Festival og udskolingen? Benyt et af vores samarbejdsparter 'Hovedet i Havets' forløb.

Udvalgte øvelsesvejeldninger finder du i et samlet kompendie her.
 

Festival og udskoling eller ungdomsuddannelserne? Benyt det nyudviklede undervisningsmateriale om havet 'Opdag Havet' fra WWF - Verdensnaturfonden.

Opdag Havet er et materiale udviklet til gymnasieniveua, men kan også i nogle tilfælde også benyttes af udskolingen. Materialet indeholder faglig baggrund, temaer, øvelser, opgaver, medier samt lærermateriale. Det er gratis at benytte materialet.

 

Herunder kan du benytte filtrene, så du kan finde materiale frem til hvert emne under årets tema (En fremmed verden, Et mystisk stof, Kampen om vandet og Myter og historier), ligesom du kan søge på materialetype og klassetrin.

 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

 

 

Din søgning matcher 110 materialer

Metaldiskotek i vand

Vand er så godt et opløsningsmiddel, at det kan opløse nogle metaller. Normalt kan man ikke se at det sker, men i dette forsøg kan vi få metallet til at lyse, når det opløses!
7. klasse til 3. g

Kan et æg suge vand til sig?

Et råt æg har gennemsigtig æggehvide. Hvis du koger ægget, så bliver æggehviden hvid. Men æggehviden kan faktisk blive gennemsigtig igen!
0. klasse til 9. klasse

Pythagoras kop

I forsøget bygger du en kop, der tømmer sig selv, hvis du er grådig og fylder den meget op.
4. klasse til 3. g

Lygtefiskens hemmelighed

I dette forsøg laver du en kemisk reaktion, der frigiver lys - en reaktion som minder om den, der er i lygtefiskens ‘lygte’.
4. klasse til 3. g

Det oplyste hav

Forløbet vil kigge nærmere på forskellige typer stråling fra Solen forskellige steder på Jorden, og hvilken betydning det har for livet i havet. Siden her giver dig en oversigt over indholdet i undervisningsforløbet Det oplyste hav . I overskriftsform kan du se, hvad de tre naturfag arbejder med...
7. klasse til 9. klasse
FNs verdensmål - Verdenstimen.dk

Verdenstimen

Verdenstimen har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 verdensmål, også danske skolebørn og unge. Vær med, når børn og unge over hele kloden lærer om verdensmålene.
1. klasse til 3. g