Gå til hovedindhold

Undervisningspakker

Til årets tema 'Helt vildt' har vi udviklet tematiske undervisningspakker, der består af aktiviteter og andre tilbud målrettet indskoling, mellemtrin, udskoling og STX.

Undervisningspakkerne kommer med forslag til, hvordan I kan sammensætte en uge 39, under temaet ‘Helt vildt’. Forløbene er undersøgelsesbaserede med et kompetenceorienteret fokus og inddrager bl.a. Årets festivalaktivitet, undersøgelser fra Testoteket og Videnskaben på besøg.

Undervisningspakkerne er målrettet indskoling, mellemtrin, udskoling og STX, med bud på, hvordan man på tværs af trinene kan arbejde sammen, fx mellemtrin og udskoling, udskoling og STX.

Derudover lægges der op til, at I som naturfagsfagteam kan bruge ugen som didaktisk udviklingsrum.

TEMATISKE PAKKER TIL UGE 39

Indskoling: Rewild skolegården og bliv en mikroforsker.

Mellemtrin: Giv naturen en stemme 

Udskoling: Har det en værdi at naturen er rig

STX: Sæt ‘Helt vildt’ natur på den lokale dagsorden

 

GODE RÅD OM VILDE HAVER, PLANTER, BIER OG BIODIVERSITET

Hvis jeres Naturvidenskabsfestival indeholder aktiviteter, hvor I skal etablere vilde arealer eller lignende, vil vi gøre opmærksom på at det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilke planter, det kan være hensigtsmæssigt at så og plante på hvilke jordbundstyper, og hvordan man bedst kan tilgodese lokale arter og fremme biodiversitet, der hvor I bor. 
 

Det handler også om, hvordan I bedst kan tiltrække vilde bier og andre insekter, og hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når det gælder udsætning af honningbier, der jo både kan hjælpe med bestøvning af blomster, men som også kan være konkurrent til de mange arter af vilde bier, når det gælde føde. Det kan være svært at finde rundt i informationer om dette og derfor har vi samlet en række gode links, hvor I kan læse mere: 

 

Tema om vilde haver, Biologiforbundets blad, Kaskelot (2021-234) 

Tema om bier, Biologiforbundets blad, Kaskelot (2018-220)

Læringsmateriale om invasive arter, Miljøstyrelsen

Den naturlige blomstereng, Haveselskabet

Vilde haver, Fredericia Kommune

Vilde haver, DR-programrække 

Idekatalog til mere biodiversitet i Københavns Kommunes Institutioner

 

 

Din søgning matcher 2 materialer

Hare - Esben Eriksen 2021

Bevægelse i naturen

'Bevægelse i naturen' er et forløb, hvor eleverne udvikler lege ved at kombinere viden om dyrs adfærd i naturen med brug af teknologi i form af micro:bit.
4. klasse til 8. klasse

Kodeark - Sanser

Dyr har forskellige sanser. Måske vil I enten have sanser med i jeres leg eller bruge jeres micro:bit som et dyr med sanser. I kan finde inspiration og kodeeksempler til at lave dyresanser med micro:bit her: Superdyr-forløbet på DR Superdyr og sanser med Hummingbird Bit (kræver Hummingbird Bit som...
4. klasse til 8. klasse