Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer

Herunder finder du en samlet oversigt over al vores undervisningsmateriale, der passer til temaet 'Store Opdagelser'. 

Du kan søge materialer frem til hvert af de fire undertemaer: 

 

  • Helte og heltinder
  • De sidste nye fund
  • Vores liv før og efter
  • Naturen i forandring

Materialerne bliver løbende udgivet fra starten af marts 2020

I de røde kasser herunder finder du forløb og aktiviteter særligt målrettet årets tema.

 

Festival og HCØ? Benyt dig af vores nyudviklede HCØ-forløb målrettet 'Store opdagelser' 

 

Deltager du i Ultra:Bit Camps eller den store Ultra:Bit konkurrence? Pak udfordringen ind i undervisningforløb målrettet 'Store Opdagelser' og med micro:bit aktiviteter.

Bliver udgivet i juni 2020

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

Herunder kan du benytte filtrene, så du kan finde materiale frem til hvert emne under årets tema, ligesom du kan søge på materialetype og klassetrin.

Din søgning matcher 79 materialer

(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummet

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Andreas Mogensen Skoleforløb for udskolingen

I undervisningsforløbet for de større klasser 7.-10. klasse vil være fokus på de emner, der skal gennemgås i de større klasser heriblandt: Solsystemets og universets opbygning, rumfart, galakser og stjerner og et særligt temaforløb med fokus på Andreas Mogensens mission til rummet.
7. klasse til 10. klasse
Pige tørrer hænder - Masseeksperimentet 2017 - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

At være en rigtig forsker

Med udgangspunkt i børns inkontinens og sammenhæng med toiletforhold arbejder eleverne med en ægte naturvidenskabelig arbejdsmetode og deltager i et forskningsprojekt.
4. klasse til 10. klasse

Atommodellen 100 år

I anledning af 100-året for Niels Bohrs atommodel har Astra (tidl.NTS-centeret) fået udgivet et undervisningshæfte. Hæftet handler om Niels Bohr og hans oplevelser, blandt andet med forskere fra ind- og udland. Hæftet retter sig mod undervisning i fysik og kan downloades gratis. Hæftet indeholder...
8. klasse til C-niveau

Bakterier og sygdom

Sygdomsfremkaldende bakterier, harmløse og gavnlige bakterier. Hvad er hvad? Eleverne arbejder med en svær faglig tekst og uddrager pointer samt faglige ord. Aktivitetsvejledning Brug arket her som elevark. Forstør gerne printet op, så det bliver mere læsevenligt. Læs teksten som er en svær, faglig...
4. klasse til 10. klasse

Biler

Denne grubletegning indgår i samlingen Energikilder og energioverførsel og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse

Biologi, kernestof

Biologi kernestof Videoerne omhandler: Forskelle på prokaryot og eukaryot celle Mitose og meiose , celledeling kort gennemgang kulhydrater ; kort gennemgang af hvad kulhydrater er mono, di og poly sakkarider. Kulhydrat er lagre af energi. Hvad er liv Fedt , Lipider; en kort gennemgang af de tre...
9. klasse til A-niveau

Bæredygtig udvikling

Det naturfaglige projektforløb “Bæredygtig udvikling” har fokus på, hvilke handlemuligheder den enkelte har i forhold til at agere til gavn for en mere bæredygtig udvikling.
8. klasse

Carl von Linné og hans system

Jordens levende organismer sættes i systemer, der er udarbejdet af forskere. I denne aktivitet får eleverne kendskab til Carl von Linné, hvordan hans system fungerer, og hvordan mælkesyrebakterier klassificeres. Aktivitetsvejledning Brug arket her som elevark. Forstør gerne printet, så det bliver...
4. klasse til 9. klasse