Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer

 

Få gratis besøg af specialister der underviser i  'Opdagelser under havet', eller hvordan I kan uddanne de yngste til 'Store opdagere' med mikroforskermetoden

 

Store opdagelser under havet - få et gratis besøg af Hovedet i Havets karavane

Livet under havets overfalde kan være en kæmpe overraskelse for mange elever, ligesom vi løbende finder nye store opdagelser under havets overflade. Hovedet i Havet tilbyder et gratis undervisningsbesøg med deres karavane 'Store opdagelser under overfladen' på din skole i uge 38, 39 eller 40.

På besøget zoomer undervisningen ind på store opdagelser under havets overflade, særligt to store opdagelser:  Kabelbakterier eller plastik i havet.

Læs mere om besøget og hvordan du booker det her

Få et gratis besøg af en naturvejleder der arbejder med Mikroforskermetoden - målrettet indskolingen

Naturvejledning Danmark tilbyder et gratis kompetenceløft i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen 2020 med fokus på undersøgelsesbaseret undervisning med udgangspunkt i Mikroforskermetoden. 

Forløbet tilbydes i ugeren 38, 39 og 40 og udgør en formiddagsmodul. Naturvejlederen underviser eleverne, samtidig med forløbet fungerer som et mirkokompeteceløft af jer som underviserne.

Læs mere om tilbuddet og hvordan du booker det her

 

Samlet liste over alle forløb og aktiviteter

 

Herunder finder du en samlet oversigt over alle forløb og aktiviteter der passer til årets tema. I oversigten finder du de nye forløb der er udviklet i år, samt de forløb der er udviklet tidligere år, og som vi finder passer til årets tema. 

Du kan benytte filtrene til at søge materialer frem til hvert af de fire underemner, kombineret med klassetrin samt fag. 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

Årets samarbejder

I år har vi samarbejdet med en række eksterne partnere om forløb og undervisningsmaterialer der passer til årets tema. Disse samarbejder finder du mere information om på 'Nyeste forløb', ligesom du kan finde undervisningsmaterialer til Ultra:bit og Mikroforsker.

Din søgning matcher 84 materialer

(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummet

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Andreas Mogensen Skoleforløb for udskolingen

I undervisningsforløbet for de større klasser 7.-10. klasse vil være fokus på de emner, der skal gennemgås i de større klasser heriblandt: Solsystemets og universets opbygning, rumfart, galakser og stjerner og et særligt temaforløb med fokus på Andreas Mogensens mission til rummet.
7. klasse til 10. klasse
Pige tørrer hænder - Masseeksperimentet 2017 - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

At være en rigtig forsker

Med udgangspunkt i børns inkontinens og sammenhæng med toiletforhold arbejder eleverne med en ægte naturvidenskabelig arbejdsmetode og deltager i et forskningsprojekt.
4. klasse til 10. klasse

Atommodellen 100 år

I anledning af 100-året for Niels Bohrs atommodel har Astra (tidl.NTS-centeret) fået udgivet et undervisningshæfte. Hæftet handler om Niels Bohr og hans oplevelser, blandt andet med forskere fra ind- og udland. Hæftet retter sig mod undervisning i fysik og kan downloades gratis. Hæftet indeholder...
8. klasse til C-niveau

Bakterier og sygdom

Sygdomsfremkaldende bakterier, harmløse og gavnlige bakterier. Hvad er hvad? Eleverne arbejder med en svær faglig tekst og uddrager pointer samt faglige ord. Aktivitetsvejledning Brug arket her som elevark. Forstør gerne printet op, så det bliver mere læsevenligt. Læs teksten som er en svær, faglig...
4. klasse til 10. klasse

Biler

Denne grubletegning indgår i samlingen Energikilder og energioverførsel og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse

Biologi, kernestof

Biologi kernestof Videoerne omhandler: Forskelle på prokaryot og eukaryot celle Mitose og meiose , celledeling kort gennemgang kulhydrater ; kort gennemgang af hvad kulhydrater er mono, di og poly sakkarider. Kulhydrat er lagre af energi. Hvad er liv Fedt , Lipider; en kort gennemgang af de tre...
9. klasse til A-niveau

Bæredygtig udvikling

Det naturfaglige projektforløb “Bæredygtig udvikling” har fokus på, hvilke handlemuligheder den enkelte har i forhold til at agere til gavn for en mere bæredygtig udvikling.
8. klasse

Carl von Linné og hans system

Jordens levende organismer sættes i systemer, der er udarbejdet af forskere. I denne aktivitet får eleverne kendskab til Carl von Linné, hvordan hans system fungerer, og hvordan mælkesyrebakterier klassificeres. Aktivitetsvejledning Brug arket her som elevark. Forstør gerne printet, så det bliver...
4. klasse til 9. klasse