Gå til hovedindhold

Undervisningsmaterialer

Herunder finder du en samlet oversigt over al vores undervisningsmateriale, der passede til temaet i Naturvidenskabsfestival 2019 - Vandets Hemmeligheder.

 

I starten af 2020 kommer, der nye materialer til temaet for 2020 Store Opdagelser

I de røde kasser herunder finder du forløb og aktiviteter særligt målrettet årets tema.

 

Festival og Engineering? Benyt dig af vores nyudviklede engineering-forløb målrettet vandets hemmeligheder. 

Deltager du i Ultra:Bit eller den store konkurrence 'Knæk Klimakoden'? Pak udfordringen ind i et undervisningforløb målrettet mellemtrinnet.

Naturvidenskabsfestivalen har samarbejdet tæt  med ultra:bit-projektet om udfordringen og præmierne på de kommende ultra:bit camps samt den store konkurrence 'Knæk Klimakoden'. Undervisningsmateriale fra Naturvidenskabsfestivalen og Masseeksperimentet kan med god mening bruges i denne sammenhæng, ligesom der er stor synergi mellem 'Knæk Klimakoden' konkurrencen og Unge Forsker konkurrencen.  Se mere om selve Ultra:bit udfordringen og det tilhørende materiale her. Elevopgaverne finder du her, og lærervejledningen her.    Se mere om konkurrencen 'Knæk Klimakoden' på : https://www.dr.dk/skole/ultrabit/knaek-klimakoden.

Festival og udskolingen? Benyt et af vores samarbejdsparter 'Hovedet i Havets' forløb.

Udvalgte øvelsesvejeldninger finder du i et samlet kompendie her.
 

Festival og udskoling eller ungdomsuddannelserne? Benyt det nyudviklede undervisningsmateriale om havet 'Opdag Havet' fra WWF - Verdensnaturfonden.

Opdag Havet er et materiale udviklet til gymnasieniveua, men kan også i nogle tilfælde også benyttes af udskolingen. Materialet indeholder faglig baggrund, temaer, øvelser, opgaver, medier samt lærermateriale. Det er gratis at benytte materialet.

 

Herunder kan du benytte filtrene, så du kan finde materiale frem til hvert emne under årets tema (En fremmed verden, Et mystisk stof, Kampen om vandet og Myter og historier), ligesom du kan søge på materialetype og klassetrin.

 

Husk at klikke på den røde knap 'Søg', først der bliver din søgning synlig.

 

 

Din søgning matcher 77 materialer

Plastikhelteskolen

Plastikhelteskolen

https://plasticchange.dk/wp-content/uploads/2019/08/%C3%98velser-1-min.pdf Mød plastikhelten Henning i undervisningsmaterialet 'Plastikhelteskolen'.
5. klasse til 6. klasse
Verdensmål.nu naturfagene fællesfagligt 7.-9. klasse

Verdensmål.nu - Biologi, fysik/kemi og geografi fællesfagligt - 7.-9. klasse

Elevbog og lærevejledning til arbejdet med FNs verdensmål i 7.-9. klasse. Verdensmål.nu 7.-9. klasse er struktureret i fire undertemaer med tv-klipsamlinger, korte elevtekster og nærværende og praktiskorienterede opgaver. Opgaverne arbejder med problematikkerne: Sundhed og bæredygtighed, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.
7. klasse til 9. klasse

Se lyset - udfordringen

Baggrund Det lys vi som mennesker udsættes for, har stor betydning for vores krop og velvære. I vores moderne hverdag opholder vi os mere og mere indendørs, og meget af tiden bruger vi desuden foran forskellige skærme. Derfor bliver vi udsat for meget kunstigt lys og mindre af det naturlige,...
8. klasse til 10. klasse

Se lyset

Forløbet omhandler lys og dets betydning for vores helbred. Med udgangspunkt i en engineeringudfordring arbejder eleverne med lys som fysisk fænomen. Eleverne lærer om det årstidsbestemte lysindfald på Jorden og om hormonproduktion i kroppen.
8. klasse til 10. klasse

Fang plast i havet

Undervisningsforløb om udledning af stoffer fra den enkelte og samfundet omhandler ofte udledning af fx CO 2 og kvælstof. I sjældnere tilfælde sættes der fokus på den allestedsnærværende udledning af plast. Dette forløb omhandler udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring.
7. klasse til 9. klasse
verdensmål.nu - 4.-6. klasse © Foto: Ole Haubo

Verdensmål.nu - natur/teknologi og dansk 4.-6. klasse

Elevbog og lærevejledning til arbejdet med FNs verdensmål i 4.-6. klasse. Verdensmål.nu 4.-6. klasse er struktureret i fire undertemaer med tv-klipsamlinger, korte elevtekster og nærværende og praktiskorienterede opgaver. Opgaverne arbejder med problematikkerne: Sundhed og bæredygtighed, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.
4. klasse til 6. klasse

Energiproduktion, kulstof og vedvarende energi

De to forløb omhandler energiproduktion, k 30.04.19_elevmateriale_tema2_1.pdf - og fokuserer blandt andet på den nuværende ubalance i kulstofkredsløbet samt brug af vedvarende energiteknologier.
7. klasse til 10. klasse
FNs verdensmål - Verdenstimen.dk

Verdenstimen

Verdenstimen har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 verdensmål, også danske skolebørn og unge. Vær med, når børn og unge over hele kloden lærer om verdensmålene.
1. klasse til A-niveau