Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Undervisningsforløb

I løbet af foråret udvikles der fire undervisningforløb, der er knytter sig til temaet Den yderste Grænse. Alle forløb er struktureret efter 5E-modellen, og de enkelte aktiviteter er lagt ind som links under de enkelte 5E-faser.

Din søgning matcher 95 materialer

Film: 5 ting, du skal vide om galakser

I denne film fra videnskab.dk fortæller Peter Laursens som er postdoc ved Institut for teoretisk astrofysik på Universitet i Oslo, de 5 vigtigeste ting du skal vide om galakser. filmen varer 5 minutter. Forslag til arbejdsspørgsmål til filmen: Hvad er galakser? Hvad er stjerner lavet af? Hvad er...
4. klasse til 9. klasse

Mennesket sender verden på kurs mod masseudryddelse af dyrearter

Den sidste masseudrydelse fandt sted for ca. 65 millioner år siden, hvor en astroide ramte ned på Yucatan-halvøen i Mexico og på en gang udrydede alle jordens dinosaurere. Forskere har nu understreget at vi er på vej ind i den 6. masse død, "den antropocæne tidsalder" kendetegnet ved menneskets...
6. klasse til 3. g
(c) Microrao  [CC BY-SA 4.0], WikiMedia Commons

Tema: Her er bakterierne der styrer dit liv

I dette tema fra ingenørforeningens tidsskrift finder du 34 artikler om den nyeste danske forskning i probiotika og fremme af gode bakterier. Kan irritable tyktarm kureres med med donorlort? Hvad siger forskningen om sammenhængen mellem overvægt og tarmflora? Og hvordan kan det være at det kun er nogle mennesker der er plaget af akne? Bliv klogere på alt dette og din mikrobiom her.
6. klasse til 3. g

Verdens 12 farligste bakterier

Patogene bakterier er en gruppe bakterier ekstremt farlige for mennesker. Men hvilke bakterier er egentligt de farligeste? Og hvorfor er de egentligt det? Her portrætteres overlæge Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, hvilke 12 bakterier, han mener bør få det til at krible og krable for os alle!
8. klasse til 3. g
pukkelhval Nordatlanten

Forsuring af verdenshavene

Menneskets udledning af kuldioxid til atmosfæren er med til at gøre verdenshavene surere. Et surere hav vil have katastrofale konsekvenser for jordens kulstofkredsløb. Materialet er er tænkt som et anvendelsesorienteret supplement til et forløb i kemi B om syrer og baser og indeholder et forsøg til med massevirkningsloven.
1. g til 3. g

Forstå din regnskov

Den tropiske regnskov udgør et enestående og fascinerende økosystem, og med dens kompleksitet og udbredelse er den oplagt som udgangspunkt for både kortere og længere undervisningsforløb.
0. klasse til 3. g

Screening - syg til det modsatte er bevist?

Vi undersøger os selv og kommer til "syn" hos lægerne livet igennem. Men hvad gør det ved os som mennesker, at vi som udgangspunkt er syge, indtil det modsatte er bevist? Vi ser på den stigende brug af forebyggende sundhedsundersøgelser og fosterdiagnostik, hvad det er og hvad det gør ved vores selvopfattelse.
8. klasse til 3. g

Er blod magnetisk

I forsøget ser vi på, hvad diamagnetiske og paramagnetiske materialer er for noget, og vi undersøger, om blod er magnetisk. Hæmoglobinet i blodet indeholder jern, og jern er magnetisk - er blod så også magnetisk?
4. klasse til 3. g

Fysik: Vægtløs på 3 måder (3/4)

I denne video gennemgår ScienceGuides, hvordan man kan skabe vægtløshed på Jorden ved hjælp af droptowers, raketter og 0-G fly.
10. klasse til 3. g